BYGG

Ingen tog til Bergen

STOPP: Store skader på en kjøreledning hindrer togtrafikken inn til Bergen stasjon i dag. Også andre steder i landet er det togproblemer.
STOPP: Store skader på en kjøreledning hindrer togtrafikken inn til Bergen stasjon i dag. Også andre steder i landet er det togproblemer. Bilde: Scanpix
24. feb. 2010 - 07:31

Gårsdagens strømproblemer vedvarer inn i morgentimene onsdag. Det vil ikke bli noen trafikk på Bergen stasjon før tidligst i ettermiddag.

Årsaken til strømbruddet er at en kjøreledning falt ned ved 20-tiden tirsdag, og stasjonen er stengt for all trafikk til skaden er reparert.

Store skader

– Kjøreledningen fikk store skader, men vi jobber for fullt med å utbedre den. Det vil i hvert fall ikke bli noen trafikk der før etter klokken 12, sier pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket til NTB.

Lokaltogene blir erstattet med busser hele strekningen, mens det på de lengre strekningene blir buss den siste veien inn og ut fra Bergen.

– Vi setter opp så mange busser vi klarer for å få folk fram, sier Nordli.

Snø stengte Flesland

Samtidig var Flesland lufthavn i Bergen stengt onsdag morgen på grunn av stort snøfall. Flyplassen åpnet igjen like over klokken 7. Terminalsjef Alf Sognefest sier til NRK at det trolig ikke vil bli store forsinkelser.

Store snøfonner på flyplassen utgjorde en sikkerhetsrisiko, ifølge terminalsjefen. Store brøytemannskaper ryddet snø på harde livet fra tidlig onsdag morgen.

De første flyene onsdag morgen ble stående en times tid.

– Det er ikke til å komme fra at det blir forsinkelser i dag, men vi satser på at det ikke blir altfor lenge, sier Sognefest.

Togtrøbbel mange steder

Også andre deler av landet har togtrøbbel onsdag morgen. Teknisk feil på togene medfører til sammen fire innstillinger mellom Porsgrunn, Skien og Notodden mellom klokken 6 og klokken 9 i dag.

Togene fra Sandnes til Stavanger klokken 6.10 og mellom Kongsberg og Oslo S klokken 6.17 ble innstilt grunnet feil på togsettet. De reisende ble henvist til neste tog på disse strekningene.

Det arbeides med å skaffe alternativ transport for togene, melder Jernbaneverket.(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.