OLJE OG GASS

Ingen streik i oljeindustrien

Det blir ingen streik i oljeindustrien etter at partene ble enige natt til torsdag.
Det blir ingen streik i oljeindustrien etter at partene ble enige natt til torsdag. Bilde: Harald Pettersen / Equinor
8. juli 2010 - 08:05

Partene har meklet siden tirsdag og ble enige fire timer på overtid natt til torsdag etter at meklingsmannen la fram en skisse som begge parter kunne akseptere.

– Krevende

Fagforeningen hadde varslet streik for 136 medlemmer fra torsdag morgen dersom det ikke ble oppnådd enighet mellom partene.

– Det var en krevende prosess, men vi er tilfreds med å ha kommet fram til enighet om revidert avtale, sier OLFs forhandlingsleder, Jan Hodneland.

Høyere tillegg

Det ble gitt et generelt tillegg på kr 1,50 per time. Minstelønnssatsene ble hevet tilsvarende fellesoverenskomsten for byggfag.

Tillegget for skiftarbeid på søndager og helligdager er hevet fra 25 til 55 prosent

– Utvidelse av skiftkompensasjon ved helgearbeid, lokal aksjonsrett og et årlig generelt lønnstillegg på 2.925 kroner avverget oljestreik på forsyningsbaser langs kysten og i konstruksjons- og vedlikeholdsbedrifter i offshorenæringen, sier delegasjonsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Aksjonsrett

Et avgjørende punkt for meklingsløsning var aksept for kravet om adgang til lokal aksjonsrett i det Bergensbaserte vedlikeholdsselskapet KCA-Deutag, slik alle øvrige bedrifter på avtaleområdet allerede har i dag.

Landbaseavtalen det ble forhandlet om, omfatter 1.054 medlemmer ansatt på forsyningsbaser langs kysten, samt konstruksjons- og vedlikeholdsbedrifter i offshorenæringen.

Forhandlingsutvalget vedtok meklingsresultatet, som dermed ikke sendes til uravstemning.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.