IKT

Ingen store overraskelser

30. nov. 2000 - 11:32

Det betyr blant annet at Orange, som er verdens største mobiltelefonselskap, ikke nådde opp med sitt brede konsortium, hvor blant annet innholdssiden var sterkt vektlagt, blant annet med Schibsted-gruppen som samarbeidsselskap.

At lisensfordelingen nå er klar, betyr ikke at alle aktørene i de andre søkerkonstellasjonene er ute av bildet. Det har lenge gått rykter om at Orange skulle være i forhandlinger med Sonera om et oppkjøp av det finske mobilselskapet. Dermed kan de komme inn bakveien.

Men utviklingen på verdens telekomindekser den siste tiden, kan ha satt en foreløpig stopper for dette. France Telecom, som eier Orange, har nylig vedtatt å utsette børsnoteringen av Orange, som opprinnelig var planlagt ut på nyåret.

BaneTele, som er sterke på infrastruktur, har allerede en intensjonsavtale klar med Tele2. Schibsted, Dagbladet og andre innholdsleverandører, vil helt sikkert dukke opp i samarbeid med en eller annen av lisenstagerne. Orkla har allerede en vesentlig aksjepost i Enitel. Kanskje vil vi se at den øker i tiden som kommer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.