OLJE OG GASS

Ingen Statfjord-rapport med det første

Per Erlien Dalløkken
2. jan. 2008 - 13:23

Granskingen går framover med høy intenistet.

– Det er full sving i arbeidet. Det har fortsatt høyeste prioritet, sier pressetalsmann Ole-Johan Faret i Petroleumstilsynet.

– Vi har tidligere anslått at dette vil ta 1-3 måneder, men det er kun veiledende tidsbruk og ikke noe krav. Jeg vil bli overrasket dersom vi kan konkludere etter én måned, sier Faret.

Dermed er det sannsynlig at granskingen av norgeshistoriens største oljeutslipp som fant sted 12. desember tidligst blir ferdig i neste måned.

Politiet venter på Ptil

Petroleumstilsynet (Ptil) koordinerer myndighetenes undersøkelser. I gruppen deltar også Kystverket og Statens forurensningstilsyn.

Samtidig yter Ptil faglig bistand til politiet som har iverksatt etterforskning av utslippet som førte nærmere 4.000 tonn råolje i sjøen.

– De driver sin selvstendige gransking av utslippet, og denne vil stå for politiets egen regning. De ser etter eventuelle straffbare forhold, mens vi vurderer hva som gikk galt og hvorfor og hva som kunne og burde blitt gjort for å unngå utslippet, sier Faret.

Konserngransking først

Politiet har varslet at de vil avvente både Ptil-rapporten og StatoilHydros interngransking.

I jula meldte NTB at StatoilHydros egen rapport ville bli klar tidlig i januar. Det avviser imidlertid kommunikasjonsdirektør Ola Morten Aanestad:

- Så tidlig blir det nok ikke. Jeg kan ikke nå si noe om framdriften. Men jeg regner med at mønsteret blir det samme som etter tidligere hendelser, nemlig at myndighetene venter på vår rapport før de trekker sine konklusjoner, sier Aanestad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.