INDUSTRI

Ingen selvkritikk fra Brustad

Sylvia Brustad forklarte seg onsdag for Stortinget om Aker-bråket. Til høyre departementsråd Reier Søberg.
Sylvia Brustad forklarte seg onsdag for Stortinget om Aker-bråket. Til høyre departementsråd Reier Søberg. Bilde: Scanpix
20. mai 2009 - 12:41

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) gjorde det klart at staten har gjort alt den kunne i Aker-saken for å få fakta på bordet.

Forklarte seg

Onsdag måtte hun forklare seg under en høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Brustad så ingen grunn til å ta selvkritikk da saksordfører Øyvind Djupedal (SV), som er nestleder i komiteen, grillet statsråden.

– Vi har ikke vært oppe i en slik situasjon før. Det er en realitet. Vi må ta lærdom av dette og unngå tilsvarende situasjoner i framtiden, sa Brustad.

Det var det nærmeste hun kom en innrømmelse av at staten ikke har gjort nok i saken.

Umiddelbart

Brustad gjorde det klart at staten umiddelbart, etter å ha blitt kjent med Aker-transaksjonene, tok grep.

– Vi reagerte umiddelbart sammen med Saab og Investor da vi fikk greie på at transaksjonene var interne. Vi ba om uavhengig gjennomgang, og det har vi fått. Uten statens engasjement ville det kanskje ikke blitt noen generalforsamling. Jeg mener i høyeste grad dette er å være aktiv, og staten har stått på for aksjonærdemokratiet, sa Brustad.

Ulik forståelse

Hun gjentok flere ganger at det var ulik forståelse mellom Aker og staten i saken, og sa det er viktig å ordne opp for å unngå lignende hendelser i framtiden.

Brustad slo fast at statens engasjement i Aker Holding er viktig for å sikre at Aker Solutions er på norske hender, som et stort industriselskap med høy verdiskapning og norske arbeidsplasser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.