Ingen rør på åtte år

Ingen rør på åtte år
Direktør Thor Otto Lohne i Gassco sier det ikke vil komme på plass en ny gassrørledning fra Norskehavet til Nordsjøen før tidligst i 2015. Bilde: Ole Ketil Helgesen

Det kom fram på NOC, en konferanse for operatører på norsk sokkel, i Stavanger tirsdag.

– Kan ikke rettferdiggjøres

Gassco-direktør Thor Otto Lohne serverte det mange ser på som dårlige nyheter, da han satte årstallet 2015 som det tidligste en ny gassrørledning fra Norskehavet til Nordsjøen kan være på plass.

– Vi har foretatt en gjennomgang av de oppdagete reservene i Norskehavet, og ser ingen ting som kan rettferdiggjøre en ny rørledning, sa Lohne til forsamlingen ifølge offshore.no .

Gassavslag

I midten av oktober avslo Olje- og energidepartementet å tillate økt uttak av gass på Troll-feltet. Dermed så StatoilHydro seg nødt til å skrinlegge Troll videreutvikling (TFD), fordi prosjektet er helt avhengig av produksjonstillatelser ut over dagens nivå. TFD ville også betydd en ny rørledning fra Norskehavet.

I samme område ligger også Victoriafeltet, det største gassfunnet i Norge som ennå ikke er bygd ut.

Feltet opereres av Total og består anslagsvis av 118 milliarder standard kubikkmeter oljeekvivalenter. Gassen er imidlertid uhyre krevende å få opp.

Les mer om: