T2

Ingen prisreduksjon for Europa

Playstation 3 PS3 Sony
Playstation 3 PS3 Sony Bilde: Sony
Stein Jarle Olsen
13. juli 2007 - 09:34

Tidligere i uken ble det klart at Sony setter ned prisen på 60GB-versjonen av Playstation 3 i USA med 100 dollar, og det var ventet at Sony ville gjøre det samme i Europa.

Ingen reduksjon

På en pressekonferanse i natt offentliggjorde Sony imidlertid at det ikke er aktuelt med prisreduksjoner på Playstation 3 i Europa. Faktisk er det ingen andre markeder enn USA som får en billigere konsoll ved denne anledningen.

Sony velger i stedet å øke innholdet i den eksisterende pakken med to spill og en håndkontroller, og hevder 1 400 kroner med ekstra innhold bør gjøre pakken til et bedre kjøp. Pakken vil koste det samme som før, nemlig i underkant av 6 000 kroner.

– Ikke todelt strategi

Toppsjef i Sony Computer Entertainment, Kaz Hirai, sier til VGNett at det ikke er snakk om noen permanent prisreduksjon for Amerika heller.

– Vi produserer ikke 60 GB-modellen for det amerikanske markedet lenger, så når den modellen er borte fra butikkhyllene står vi utelukkende igjen med 599 dollar-modellen. Vi har ikke en todelt prisstrategi for det amerikanske markedet, og vi fant ut tidlig at forbrukerne ikke ønsker to forskjellige modeller, sier han.

80GB-versjonen som lanseres for USA vil heller ikke se dagens lys i Europa. Her på berget må vi fremdeles nøye oss med 60 skarve gigabyte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.