OLJE OG GASS

– Ingen økt trussel mot norske oljeinstallasjoner

Regjeringen har skjerpet sikkerheten på norsk sokkel, men energiminister Terje Aasland forteller at myndighetene ikke har registrert en økning i trusselbildet.

Krigen i Ukraina har løftet Norges betydning internasjonalt, men det er ingen tegn til økte trusler rettet mot norsk sokkel, sier olje- og energiministeren.
Krigen i Ukraina har løftet Norges betydning internasjonalt, men det er ingen tegn til økte trusler rettet mot norsk sokkel, sier olje- og energiministeren. Foto: Marit Hommedal/NTB
11. jan. 2023 - 09:58

– Det er trygt å jobbe på norsk sokkel, forteller olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til Dagbladet.

Gassrørledninger mellom Russland og Tyskland ble i slutten av september ødelagt av eksplosjoner på bunnen av Østersjøen. Etterforskere i Sverige og Danmark har slått fast at rørledningene ble utsatt for sabotasje, men ikke slått fast hvem som sto bak. Russiske myndigheter har vært utpekt av mange.

Olje- og energiminister Terje Aasland sier Vladimir Putin vil vinne krigen om han splitter det vesteuropeiske samholdet i energipolitikken. <i>Foto:  Javad Parsa/NTB</i>
Olje- og energiminister Terje Aasland sier Vladimir Putin vil vinne krigen om han splitter det vesteuropeiske samholdet i energipolitikken. Foto:  Javad Parsa/NTB

Norge har 9000 kilometer olje- og gassledninger på sin sokkel og 90 installasjoner.

Aasland forteller til Dagbladet at regjeringen ikke har fått noen indikasjoner på at norske ledninger er truet av angrep fra verken Russland eller andre.

– Vi har ingen tegn til økte trusler rettet mot norsk sokkel verken i dag eller på noe tidspunkt etter sabotasjen på Nord Stream-ledningene, sier Aasland til Dagbladet.

Aasland er klar på at krigen i Ukraina har løftet Norges betydning internasjonalt. Ifølge Aasland vil Vladimir Putin vinne krigen om han splitter det vesteuropeiske samholdet i energipolitikken.

– Hvis Putin får neglen på lillefingeren, så tar han alt. Da vinner han krigen. Det kan vi ikke la skje, sier han.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, her under en tidligere pressekonferanse, forsikrer om at mer støtte er på vei til Ukraina.
Les også

– Vi kommer til å vinne

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.