INDUSTRI

Ingen Norske Skog-gransking

Norske Skog-sjef Christian Rynning-Tønnesen er nødt til å be bankene om nåde for milliardgjeld som forfaller de neste tre årene.
Norske Skog-sjef Christian Rynning-Tønnesen er nødt til å be bankene om nåde for milliardgjeld som forfaller de neste tre årene. Bilde: Falch, Knut
Per Erlien Dalløkken
4. apr. 2008 - 07:43

11. mars bestemte styret i Norske Skog å stanse byggingen av papirmaskin nummer to ved Norske Skog Pisa i Brasil etter at kostnadene hadde løpt løpsk.

Prosjektkostnadene hadde økt fra én til to milliarder kroner, og 450 millioner kroner var allerede tapt.

Les også: Stanser byggingen av svindyr papirmaskin

Stått stille

Selskapet varslet da at de ville gjennomføre en ekstern gransking av prosjektet og beslutningsprosessen.

Men snart en måned senere har ingenting skjedd, skriver Aftenposten.

Det er verken utarbeidet mandat for granskingen, det er ikke valgt ut noen granskere og heller ikke laget noen tidsplan for når undersøkelsene skal starte.

– Ingen trenering

Informasjonsdirektør Tom Bratlie framholder at granskingen skal starte så fort som mulig. Han sier at selskapet forbereder prosessen og skal få den unnagjort i fornuftig tid.

Samtidig peker flere eksperter på at vedtaket om å granske konsernledelsen tyder på et styre som ønsker å vise handlekraft og berolige eierne.

– Det er påfallende at de bestemmer seg for å granske mens huset står i full brann. Det skaper ikke den nødvendige ro for ledelsen til å jobbe seg ut av krisen, sier professor Thore Johnsen ved Norges Handelshøyskole til Aftenposten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.