OFFSHORESOKKEL

Ingen mørketid for oljeindustrien

Per Terje Vold, administrerende direktør i Oljeindustriens Landsforening, OLF
Per Terje Vold, administrerende direktør i Oljeindustriens Landsforening, OLF Bilde: Picasa 2.7
Mona Strande
11. nov. 2008 - 08:21

Oljeindustriens Landsforening (OLF) legger frem den årlige konjunkturrapporten i dag. I prognoseperioden fire år framover ligger oljeinvesteringene i Norge an til å bli liggende rundt 120 milliarder kroner årlig. Det er rundt det dobbelte av nivået i 2003.

– Beroligende

– Vi har spurt oss om finanskrisen gjør dette umulig. Men dette er i stor grad investeringer i felt, der investeringsbeslutningene er tatt og kontrakter er inngått. Det er lange føringer på slike investeringer, og dette bildet er av beroligende karakter, sier OLF-leder Per Terje Vold til Dagens Næringsliv.

Til grunn for prognosene ligger en oljepris på 70 dollar fatet. OLF tror prisen vil bli liggende på et "lavt nivå" en stund, men at den vil stige når verdensøkonomien står på beina igjen.

Trenger nordområdene

OLF mener nedgangstidene vil vise hvor avhengig Norge er av oljesektoren.

– Når vi nå ser en global krise med utfordringer for mange sektorer i Norge, viser oljesektoren seg som en enda sterkere motor i norsk økonomi, sier Vold til Dagens Næringsliv, og ber politikerne og befolkningen om å ta dette innover seg før beslutninger tas om hvorvidt oljeselskapene skal få adgang til leteblokker utenfor Lofoten og i Barentshavet.

– Hvis vi sommeren 2010 står uten vesentlige, tunge beslutninger som adresserer hvor olje- og gassindustrien skal gå videre, har vi et problem, sier han til avisen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.