MOTOR

Ingen mening om rushtidsavgift

VALGFRITT: Rushtidsavgift reduserer trafikken, men Ap vil ikke pålegge kommunene å innføre tiltaket.
VALGFRITT: Rushtidsavgift reduserer trafikken, men Ap vil ikke pålegge kommunene å innføre tiltaket.Bilde: colourbox.com
Jannicke Nilsen
30. aug. 2007 - 10:00

Ap vil ikke anbefale kommunene å innføre rushtidsavgift. De vil heller at det skal være opp til hver enkelt kommune.

- Men vi ønsker å tydeliggjøre de mulighetene som ligger der, sier samferdselspolitisk talsmann Torstein Rudihagen til Aftenposten.

Uaktuelt med press

Rushtidsavgift er en ekstra avgift på bilreiser i perioder med mye trafikk. Rudihagen sier at rushtidsavgift kan være et brukbart virkemiddel under visse forutsetninger. Men Ap vil ikke anbefale kommuner å innføre avgiften uten at et godt kollektivtilbud er på plass.

- Det er fullstendig uaktuelt for oss at staten skal innføre rushtidsavgift. Det er uaktuelt å tvinge rushtidsavgiften ned over hodet på kommunale myndigheter, sier Rudihagen til avisen.

Heller kollektivsatsing

Regjeringens klimamelding lover penger til kommuner som vil prøve ut rushtidsavgift og andre restriksjoner for å redusere trafikken.

Dette er ikke Rudihagen begeistret for, og skulle helst sett at pengene gikk direkte til å stimulere kollektivtrafikk i stedet.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.