KRAFT

Ingen løfter om norsk teknologi på Kårstø

Miljøvernminister Helen Bjørnøy vil ikke gi norsk teknologi fortinn på Kårstø.
Miljøvernminister Helen Bjørnøy vil ikke gi norsk teknologi fortinn på Kårstø. Bilde: Espen Leirset


Etter et møte tirsdag mellom miljøvernministeren og fungerende LO-leder Roar Flåthen kom LO med et innspill der organisasjonen mener at det beste for miljøet er å satse på å utvikle en mer effektiv norsk teknologi enn å satse på kjent, men uprøvd utenlandsk teknologi.

Felles innspill

– Et av de viktigste punktene er at vi nå er enige om at vi i fellesskap skal gjøre et innspill i forhold til norsk næringsliv, NHO og Næringsdepartementet for å få en dialog knyttet til miljøvennlig næringsutvikling, sa Roar Flåthen etter møtet.

– Vi har gjort et innspill nå til regjeringen, og kommer senere til å ha et møte med de tre regjeringspartiene. Vi mener vi har gode argumenter for at man må sørge for å få med norsk teknologi i Kårstø-prosjektet, så gjenstår det å se om vi får gjennomslag for det, sier Flåthen til NTB.

Grundig Enoksen

Miljøvernministeren ville ikke si noe om hvordan hun oppfatter mulighetene for å benytte norsk teknologi kontra utenlandsk.

– Regjeringen skal behandle dette etter at olje- og energiministeren har jobbet grundig med saken. Vi har ikke fattet noen beslutning ennå, og vi tar imot innspill fra LO som fra alle andre, sier Bjørnøy, som mente at møtet bekreftet at det er nødvendig med en bedre dialog mellom LO og miljøinteressene. (NTB)

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.