OLJE OG GASS

Ingen Lofoten-utsettelse

Fremskrittspartiets energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen mener regjeringens Lofoten-beslutning ikke har noen praktisk betydning.
Fremskrittspartiets energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen mener regjeringens Lofoten-beslutning ikke har noen praktisk betydning. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
Ole K. Helgesen
8. okt. 2009 - 12:59

Regjeringens beslutning om å ikke bore utenfor Lofoten og Vesterålen i denne stortingsperioden har ingen praktisk betydning, mener FrP.

– Selv om vi hadde kommet i regjering tror jeg ikke man fysisk ville rukket å bore uansett. Det tar tid å ferdigstille forvaltningsplanen, gjennomføre konsekvensutredning og deretter utlyse ny konsesjonsrunde før oljeselskapene skal leie borerigger og fysisk sette i gang. Men FrP og Høyre ville gitt tydelig signal om at prosessen ville blitt satt i gang, slik at alle miljøer kunne forberedt seg på dette. Derfor frykter jeg ikke at vi taper særlig tid på Soria Moria II, sier Solvik-Olsen.

Utydelig

FrPs energimann understeker at det ikke betyr at han synes regjerings tilnærming er bra.

– Deres uklare linje skaper betydelig usikkerhet for bransjen, og man taper verdifull tid som kunne vært brukt til teknologiutvikling og konseptstudier dersom næringen fikk klart signal om at områdene ville bli åpnet bare man presenterte gode prosjekt.2010 som er viktig

– Den reelle kampen vil ligge i 2010 da regjeringen skal avgjøre om de skal igangsette en konsekvensutredning. Hvis det blir et positivt vedtak, vil det indikere at områder skal åpnet gradvis. Og det vil være er tegn på at SV har tapt. Et negativt vedtak gir derimot grunn til bekymring, men jeg nekter å tro at Jens Stoltenberg kan innta en slik posisjon.– På tide med melding

FrPs energimann er fornøyd med at regjeringen endelig har bestemt seg for å legge frem en stortingsmelding om oljepolitikken.

– Senest i en valgdebatt i september harsellerte Terje Riis-Johansen med FrPs krav om en oljemelding. Han mente det bare var byråkrati og papirarbeid. Men nå varsler han at den kommer. Det er svært bra, og vitner om at regjeringen begynner å forstå omfanget og ansvaret som ligger i å føre en langsiktig og helhetlig petroleumspolitikk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.