NYHETER

Ingen interesse fra de store entreprenørene

Når de store entreprenørene har fulle ordrebøker, er det fritt fram for de mindre. Anbudskonkurransen i forbindelse med anlegg av en kilometer turveg langs Drammenselva ble nok et bevis på at markedet er overopphetet. Ingen av de største deltok, men tre mindre entreprenører grep en gyllen mulighet.

450 meter av gangvegen langs Drammenselva skal gå på brygge med overbygning i tre, resten går på fylling.
450 meter av gangvegen langs Drammenselva skal gå på brygge med overbygning i tre, resten går på fylling. Bilde: Hindhamar AS
Anders Haakonsen
6. juli 2006 - 13:08

Det laveste anbudet ble gitt av Partner Entreprenør fra Drammen. Det er på 37,846 millioner kroner. De andre deltakerne er Betonmast (38,260 mill.) og KF Entreprenør (39,139 mill.).

- Vi hadde ventet at noen flere skulle gi pris, men slik markedet er får vi være fornøyd med tre anbud, sier prosjektleder Johannes Devold i Drammen kommune.

- Hvordan er prisnivået?

- Det er ikke avskrekkende, men det er i overkant av det vi regnet med, så vi må se på budsjettet en gang til.

Den entreprenøren som får jobben, skal etablere en sammenhengende turveg langs den søndre bredden av Drammenselva. I dag mangler det en kilometer i sentrum av Drammen.

Gratis masse

Ca. 450 meter av turvegen skal gå på brygge i tre og stål, resten går på fylling i elva. Montasje av trapper og heis mellom turvegen og Bybrua inngår i entreprisen.

Drammen kommune som er byggherre, får fyllmassen gratis fra Kleivene tunnel på E 18. Bearbeiding av fyllmassen utføres av Mesta. Pælearbeidet i forbindelse med bryggene utføres av Seierstad Pelemaskiner.

Turvegen er kostnadsberegnet til bortimot 60 millioner kroner. Den skal være ferdig innen utgangen av neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.