OLJE OG GASS

– Ingen grunn til å deppe

Ole K. Helgesen
22. sep. 2011 - 11:00

STAVANGER: I dag offentliggjorde Statoil et skuffende boreresultat i Aldous Major North-prospektet som var ventet å henge sammen med gigantfunnet Aldous/Avaldsnes.

Depper ikke

Letedirektør Sissel Eriksen legger ikke skjul på at direktoratet hadde store forhåpninger om et bedre resultat, men hun understreker at det ikke reduserer størrelsen på funnet.

– Det hadde selvfølgelig vært veldig bra om brønnen hadde lykkes. Da ville funnet blitt enda større enn de estimatene vi har i dag. Men det er fremdeles et funn med potensial på opp mot 1200 millioner fat, og det er fantastisk. Så jeg synes ikke det er noen grunn til å deppe i dag. At man noen ganger ikke lykkes, er en del av letevirksomhetens natur, sier Eriksen.

Kan fremdeles vokse

Hun vil heller ikke avvise at Aldous/Avaldsnes kan vokse ytterligere.

– Det skal bores mange flere brønner i dette området. Vi må bare ta tiden til hjelp for å få bedre oversikt over størrelsen på funnet. Foreløpig er vårt estimat på 500 millioner til 1200 millioner fat, og dagens resultater har ingen innvirkning på dette.

Statoil hadde store forventninger til boringen på Aldous Major North. Letedirektør Tim Dodson uttalte til Teknisk Ukeblad at et eventuelt funn ville øke estimatene på funnet med 100 til 300 millioner fat olje.

Det er fremdeles muligheter for at det skal finnes utvinnbare ressurser i den nordlige delen av Aldous Major, men lisensen har fremdeles ikke avgjort om det skal bores en ny avgrensningsbrønn i området.

Haster med avklaring

Eriksen sier det gjenstår mye arbeid for å avklare Aldous/Avaldsnes-funnet.

– Det må bores mer, og det må tas prøver for å få en bedre forståelse av hvordan oljen har migrert inn i området. Det jobbes for fullt med begge deler. Vi i Oljedirektoratet har i likhet med lisenshaverne stort fokus på en hyppig avklaring av funnet, slik at man kan komme raskt igang med utbygging, sier hun.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.