KRAFT

Ingen grønne sertifikater til småkraft

NEI: De rødgrønne partiene nedstemte torsdag forslaget fra opposisjonen om å innlemme nyere småkraftverk i ordningen med grønne sertifikater.
NEI: De rødgrønne partiene nedstemte torsdag forslaget fra opposisjonen om å innlemme nyere småkraftverk i ordningen med grønne sertifikater. Bilde: colourbox.com
28. mai 2010 - 07:28

Rundt 160 småkraftverk får ikke være med på ordningen med grønne sertifikater.

Komité-nei

Det er flertallets konklusjon etter at saken torsdag ble behandlet i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Komiteen behandlet torsdag et forslag fra opposisjonspartiene om å innlemme alle småkraftverk bygget etter 1. januar 2004 i ordningen med grønne sertifikater. Men 160 småkraftverk får ikke bli med på ordningen, skriver Nationen.

– Løftebrudd

Både opposisjonspartiene på Stortinget og de berørte småkraftverkene karakteriserer det som et løftebrudd at de rødgrønne partiene torsdag nedstemte forslaget fra opposisjonen. Senterpartiet tapte saken i regjering og går med på å stenge ute de 160 kraftverkene.

Saken er imidlertid ikke helt avklart ennå. 3. juni skal den debatteres i Stortinget. Det ser opposisjonspartiene fram til.

Grønne sertifikater er en finansieringsordning for subsidiert utbygging av fornybare energiformer. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.