IT

Ingen fødselsdatoer på nett likevel

10. juni 2009 - 11:54

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Bård Hammervold i en pressemelding

– Basert på tilbakemeldingene de siste dagene har vi valgt å lytte til brukerne våre, sier Hammervold.

Les også: Paranoide bursdagsbarn

Sterke reaksjoner

Eniro fikk massiv kritikk da det tidligere i uken ble kjent at de ville legge ut opplysninger om fødselsdatoer på alle telefonabonnementene som er registrert hos Eniro.

Eniro fikk massiv kritikk da det tidligere i uken ble kjent at de ville legge ut opplysninger om fødselsdatoer på alle telefonabonnementene som er registrert hos Eniro. BØYER AV: Eniros kommunikasjonssjef Bård Hammervold. Foto: Eniro

Bakgrunnen var en tanke om at det da skulle bli lettere å finne fram til nøyaktig riktig person.

Siden da har informasjons- og søkeselskapet mottatt henvendelser fra flere tusen personer som er misfornøyde med at deres fødselsdag og – måned har blitt offentliggjort, uten at det er blitt bedt om samtykke.

Bøyer av

Også Datatilsynet har vært negative med hensyn til personvernet. Men siden loven ikke inneholder noe forbud mot slik publisering, måtte tilsynet gi tillatelse.

Nå bøyer likevel Eniro av, og alle fødselsdatoer fjernes nå fra Telefonkatalogen på Gule Sider. Arbeidet med dette vil være fullført i løpet av dagen i dag, opplyser selskapet.

– Selv om vi gjorde dette i beste hensikt med tanke på å lage en enda bedre tjeneste, er det mulig å forstår reaksjonene. Folk er opptatt av sitt eget personvern, og selv om fødselsdato ikke vurderes som sensitiv personinformasjon, tar vi tilbakemeldingene som har kommet alvorlig, sier Hammervold.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.