Ingen endring for KA Rollag

Ingen endring for KA Rollag
KOMPONENTER: KOngsberg Automotive utvikler og produserer en hel rekke forksjellige komponenter både til person- og lastebiler. Fra venstre ser adm. direktør Hans Petter Havdal og utviklingssjef Ivar C. Haug på et stabilisatorstag til lastebil. Bilde: Anders J. Steensen

Kommunikasjonsdirektør Hans Jørgen Mørland bekrefter for tu.no at selv om de har fått flere kontrakter som også innebærer produksjon ved anlegget i Rollag i Numedalen, så betyr ikke det at denne avdelingen vil bestå.

– Vi har startet en prosess med å analysere hvor vi ønsker framtidige produksjonssteder. I den forbindelse vurderer vi også avdelingen i Rollag. Denne analysen vil gå uavhengig av de nye kontraktene vi har fått, sier Mørland.

Girvelger

Kongsberg Automotive har fått tre nye kontrakter på til sammen 808 millioner kroner i desember. Den største med en verdi på 416 millioner kroner er med forretningsområdet drivlinje.

Leveransene omfatter girvelgere til flere forskjellige bilmodeller som skal selges i Europa og Asia. kontrakten varer i tre år og de første leveringene begynner i 2013.

Girvelgerne skal produseres ved KAs fabrikker i Frankrike, India og Kina.

Sikrer førerhus

Forretningsområdet aktuation og chassis er blitt tildelt en kontrakt for å levere en ny type oppheng av førerhus på lastebiler.

Verdien av denne kontrakten er 311 millioner kroner. Dette nye systemet som blant annet inneholder en ny type kollisjonsbrakett, er utviklet i samarbeid med forskningsinstitusjoner i Norge og Sverige.

Kontrakten løper over fem år med de første leveransene i 2013. Utstyret skal produseres ved fabrikker i Sverige og ved anlegget i Rollag.

Mer luksus

KAs forretningsområde Interiør har fått to kontrakter for til sammen 81 millioner kroner. Leveranse omfatter en aktuator som skal felle opp og ned tredje seterad i en tysk premiummodell som produseres i USA.

Den andre kontrakten omfatter et pneumatisk system for korsryggstøtte til en amerikansk bilprodusent. Kontraktenes løpetid er fem år, med leveringsstart i år.