ARKIVNYHETER

- Ingen dramatikk i forslaget

GAMMELT NYTT: - Det IT-kommissær Viviane Reding nå kommer med er i all hovedsak kun en vireføring av det arbeidet vi har holdt på med de siste 20 årene, sier PT-direktør Willy Jensen.
GAMMELT NYTT: - Det IT-kommissær Viviane Reding nå kommer med er i all hovedsak kun en vireføring av det arbeidet vi har holdt på med de siste 20 årene, sier PT-direktør Willy Jensen. Bilde: Trond Heggelund
Finn Halvorsen
14. nov. 2007 - 11:04

Fra 2010 kan EU få et organ som kan tvinge teleselskapene ti lå skille mellom det å eie bredbåndnett og levere tjenester, dersom planene sklir gjennom EU-byråkratiet som planlagt.

– Dette er gammelt nytt, sier direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

Videreutvikling

– Alle de europeiske teleregulatørene har vært med på å utarbeide forslaget som går ut på å lage et nytt europeisk sekretariat for teleregulering. Men oppgaven her vil i første rekke være pan-europeiske tjenester. Det vil derfor ikke i særlig grad berøre vår virksomhet i Norge. Det er svært liten dramatikk i dette. Det er bare en videreutvikling av det arbeidet vi har holdt på med i snart 20 år, sier Jensen.

Det er EUs IT-kommissær Viviane Reding som nå har fremmet forslaget om et nytt telereguleringsorgan for hele EU.

Mer innflytelse

EU-kommisjonen har allerede lenge satt sitt preg på europeisk telepolitikk. Jensen mener den nye ordningen vil få liten betydning.

– I beste fall vil de nasjonale regulatørene få noe mer innflytelse enn tidligere. Vi kan få en slags maktfordeling mellom den nye enheten og kommisjonen. For oss i Norge passer dette utmerket siden vi ikke er medlem av EU, men blir medlem av det nye organet, sier Jensen.Skille nett og tjenester

Jensen roser Redings arbeid som i stor grad setter telebrukernes interesser gjennom en kraftigere prisregulering.

Dette er ifølge Jensen helt i samsvar også med norsk telepolitikk. Et annet forhold Reding tar for seg er innføring av klarere funksjonell separasjon mellom teleoperatørenes nett og tjenester.

– Men dette har vi allerede i noen grad i Norge. Telenor har ordentlig orden i sine regnskaper med skille mellom de ulike virksomheter. Vi har full kontroll med Telenors økonomiske disposisjoner. Telenor oppfører seg i all hovedsak profesjonelt og ordentlig på dette feltet. I Norge har vi ikke behov for mer oppsplitting enn det vi har i dag, sier Jensen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.