NYHETER

Ingen avklaring om to fergesamband i Rogaland

Det er fortsatt ingen klarhet om hvilket rederi som skal drive to fergesamband i Rogaland til neste år. Vegvesenet fikk bare ett anbud, og det ble avvist på grunn av et uakseptabelt forbehold.

Her fra Oanes fører Norleds ferge "Finnøy" trafikantene på riksveg 13 over til Lauvvik. Hvilket rederi som skal drive sambandet til neste år, er fortsatt uklart. (Foto: Google)
Her fra Oanes fører Norleds ferge "Finnøy" trafikantene på riksveg 13 over til Lauvvik. Hvilket rederi som skal drive sambandet til neste år, er fortsatt uklart. (Foto: Google)
27. mars 2015 - 13:44

- Vi mente at avvisning var riktig da vi så forbeholdet. Vegdirektoratet mente det samme. Hva som skal skje videre er ikke avgjort. Saken blir nå behandlet av Samferdselsdepartementet, sier rådgiver Lise Olsmo Oen i Region vest.

Begge sambandene inngår i riksveg 13. Det ene er Lauvvik-Oanes som krysser Høgsfjorden øst for Stavanger.

Det andre er Hjelmeland-Nesvik-Skipavik. Som navnet tyder på, er det et trekantsamband. I tillegg til å føre riksveg 13 over Hjelmelandsfjorden, knytter det øya Ombo til vegnettet.

Inntil videre er det Norled som driver begge sambandene. Konkurransen som er avlyst gjaldt drift Hjelmeland-Nesvik-Skipavik i fire år med opsjon på to års forlengelse. Luavvik-Oanes skulle drives fram til Ryfast åpnes, da blir det lagt ned. Det samme skjer med sambandet Stavanger-Tau. Ryfast blir fullført like før fire-årsperioden er over, hvis framdriftsplanen holder.

Om Vegvesenet vil lyse ut drift av sambandene for like lange perioder neste gang, er ingen selvfølge. Foreløpig er ingenting avgjort.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.