IT

Infobank for 60 millioner

Samles: Sparebank1-ansatte får tilgang til databaseinformasjon gjennom én kanal.
Samles: Sparebank1-ansatte får tilgang til databaseinformasjon gjennom én kanal. Bilde: Colourbox
Espen Zachariassen
27. apr. 2009 - 11:08

SpareBank 1-alliansen har inngått en avtale om leveranse av registerinformasjon fra EDBs Infobank-løsning.

Avtalen strekker seg over fem år og har en samlet verdi på rundt 60 millioner kroner. Løsningen innebærer samlet tilgang til en rekke offentlige og privateide informasjonsdatabaser.

Friske penger

Kontraktens størrelse er omtrent det samme beløpet som IT-konsernet tapte på å si fra seg en storkontrakt med Oslo kommune.

Les mer her: EDB bryter Oslo-kontrakt

Avtalen gir EDB friske penger i kassen, noe selskapet trenger for å demme opp for dystre markedsutsikter.

Les mer: IT-gigant kutterAnbud

EDB ble valgt i konkurranse med flere andre i en anbudsrunde.

Ifølge en pressemelding vant EDB på kriteriene brukervennlighet, pris og muligheter for sømløs integrasjon med øvrige løsninger.

– Dette skal forenkle og effektivisere hverdagen for de ansatte i SpareBank 1-alliansen, sier Eivind Gjemdal i SpareBank 1 Gruppen.

Samler baser

EDB skal levere informasjon fra flere offentlige registre, deriblant Enhets- og Foretaksregistrene, Folkeregisteret, Eiendomsregisteret og Løsøreregisteret.

Løsningen gir de bankansatte tilgang til skjermbaserte grensesnitt for online-oppslag og integrerbare programgrensesnitt (API).

Dette er eksempelvis basert på web services og automatiserte løsninger for vedlikehold av bankens objektbaserte porteføljer, blant annet person- og foretaksobjekter.

Les mer om: