INDUSTRI

Ineos vil investere i Skanled

IKKE STOR NOK: Noretyls anlegg på Rafnes er ikke stor nok, dersom Borealis skal bli internasjonalt konkurransedyktig.
IKKE STOR NOK: Noretyls anlegg på Rafnes er ikke stor nok, dersom Borealis skal bli internasjonalt konkurransedyktig. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
7. jan. 2009 - 10:26

Britiske Ineos bekrefter at de vil investere i en ny cracker på Rafnes. Dermed er Skanled-prosjektet et skritt nærmere å bli realisert.

Samtidig gjør Ineos det klart at det venter at norske myndigheter kommer på banen for at separasjonsanlegget for tørr og våtgass blir bygget, skriver nettstedet Europower.com.

Les også:Økt produksjon

– Vårt langsiktige mål har hele tiden vært å utvide crackeren på Rafsnes for å kunne produsere mer eten i Norge, sier Tom Crotty, administrerende direktør i Ineos Olefins & Polymers Europe i en kommentar.

– Vi er mest fokusert på bruken av norsk eten i Norge. Det å investere i et separasjonsanlegg for gass er ikke hovedmålet vårt, men snarere en måte å gjøre eten tilgjengelig på Rafnes, legger han til.Infrastruktur

Crotty gjør det også klart at selskapet er i gang med å se på de mest oppdaterte tallene for kostnadene forbundet med separasjonsanlegget på Rafsnes og sparker dermed ballen tilbake til norske myndigheter.

– Selskapet mener for øyeblikket at separasjonsanlegget bør bli sett på som en investering i norsk infrastruktur slik at etan kan bli brukt på den mest effektive måten i Grenlandsområdet, heter det i kommentaren fra Tom Crotty.

2012

Skanled planlegger investeringsbeslutning i oktober 2009 og oppstart av gassleveranser i desember 2012.

Skanledrøret eies av Skagerak Energi, Eon Ruhrgas, PGNIG, Energinet.dk, Østfold Energi, Göteborg Energi, Agder Energi, Swedegas og Preem Petroleum.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.