INDUSTRI

Industriproduksjonen øker mer

PRODUSERER STADIG MER: Industriproduksjonen i desember, januar og februar økte med 1,3 prosent sammenliknet med september, oktober og november i fjor. Bildet er fra DEFA produksjon.
PRODUSERER STADIG MER: Industriproduksjonen i desember, januar og februar økte med 1,3 prosent sammenliknet med september, oktober og november i fjor. Bildet er fra DEFA produksjon.
Jannicke Nilsen
11. apr. 2007 - 13:37

Fra januar i fjor til januar år har norsk industriproduksjon hatt en vekst på 4 prosent, viser nye virkedagskorrigerte tall fra Statistisk sentralbyrå.

I Europa hadde industriproduksjonen en oppgang på 3,7 prosent i samme periode, viser statistikk fra Eurostat.

Kvartalstall

Industriproduksjonen i desember, januar og februar økte med 1,3 prosent sammenliknet med september, oktober og november i fjor.

Oppgangen i plattform- og metallvareindustrien holder fram på grunn av den spesielt høye aktiviteten på landanlegg og i feltutbygging på norsk sokkel.

Den svært gode ordresituasjonen for bygging og utrusting av forsynings- og spesialfartøy til oljevirksomheten sørget for en ytterligere økning i transportmiddel- og maskinindustrien, mens elektroteknisk og optisk industri hadde en liten nedgang i produksjonen.

Totalt hadde produksjonen av investeringsvarer en oppgang på 1,3 prosent i desember, januar og februar.

Eksportprisene øker

Det er også en vekst på 1,3 prosent i produksjon av innsatsvarer i den siste tremånedersperioden, sammenlignet med perioden før. Prisen på eksportartikler har fått et oppsving i pris som følge av økt etterspørsel fra utlandet. Dette har også ført til økt produksjon av kjemiske råvarer og ikke-jernholdig metall.

Treforedlingsindustrien hadde en liten nedgang i den siste perioden, etter vekst i perioden før.

Næringsmidler og møbler

Norsk produksjon av konsumvarer gikk opp med 2,3 prosent fra desember, januar og februar, sammenlignet med de tre foregående månedene. Dette skyldes blant annet en økning på 5,1 prosent i næringsmiddelindustrien og vekst i møbelindustrien.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.