ARKIVNYHETER

Industriproduksjonen med svak vekst

Anders J. Steensen
20. mai 2011 - 08:13

Sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå som viser dette. Også andre deler av verkstedsindustrien og kjemisk industri bidrar til at produksjonen i mars øker. Den hjemmekonkurrerende industrien står på stedet hvil. Isolert sett er utviklingen for eksportindustrien bedre.

Tallene fra produksjonsindeksen viser at produksjonsnivået i industrien er 14 prosent over nivået i 2005, men for eksempel innen kraftforsyning er produksjonsnivået 18 prosent lavere enn det var i 2005 melder Norsk Industri.Bransjene i Norsk Industri gjennom finanskrise

Det er betydelige forskjeller i bransjene som er organisert i Norsk Industri gjennom finanskrise og lavkonjunktur. Kjemisk industri og maskinindustri har økt produksjonen med om lag 15 prosent. Verftene og elektrobransjen har omtrent samme produksjonsnivå i dag som før finanskrisen, mens de øvrige bransjene har lavere produksjon enn før lavkonjunkturen.

Kjemisk, metaller og elektro viser den mest normale utviklingen gjennom konjunkturnedgangen med kraftig fall i produksjonen i 2008 og i starten av 2009, og så en gradvis gjeninnhenting av aktiviteten i løpet av de to siste årene.Svak utvikling

For bransjer som metallvare, papir, teko og møbel er det ved utløpet av mars fortsatt ikke noen solide tegn til vekst i produksjonen, til tross for at verdensøkonomien i dag er vesentlig sterkere enn for to år siden.

Flere av industribransjene har varslet ytterligere vekst i produksjonen i løpet av sommeren ved utvidelse av kapasitet, økt kapasitetsutnyttelse og nye ansettelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.