KRAFT

Industrikraftavtale for Statkraft

Boliden Odda. Sinksmelteverk.
Boliden Odda. Sinksmelteverk. Bilde: Boliden
Stein Jarle Olsen
23. okt. 2008 - 11:24

Leveransen er totalt på rundt 20 TWh, og settes i verk i 2009, skriver selskapene i en pressemelding.

Overtar aksjer

– Vi er svært tilfredse med å inngå enda en kommersiell avtale med kraftkrevende industri i Norge, og på den måten bidra til videre industriell virksomhet, sier konserndirektør Jørgen Kildahl i Statkraft.

Som et ledd i avtalen overtar Statkraft aksjene til Boliden Odda i AS Tyssefaldene. Statkraft eier allerede rundt 20 prosent, men vil få en andel på over 60 prosent etter overdragelsen. Resten eies av DNN Industrier AS.

– Avtalen sikrer Boliden muligheten til forutsigbare, langsiktige kraftleveranser til forutsigbare priser til sinksmelteverket i Odda. Dette bidrar naturligvis til å styrke smelteverkets konkurranseevne, sier Svante Nilsson, leder for Smelteverk i Boliden.

Sier opp avtaler

Boliden har i dag kraftavtaler på myndighetsbestemte vilkår, og disse vil nå sies opp. Avtalen med Statkraft er inngått i to deler, for henholdsvis 2009-2020 og 2021-2030. Begge avtalene er på rundt 900 GWh i året.

– Avtalen viser at Statkraft er i stand til å tilby industrien forutsigbare, langsiktige og kommersielle betingelser, noe som er svært viktig når de stortingsbestemte industrikraftkontraktene utløper innen utgangen av 2011, sier Kildahl.

Avtalen trer i kraft 01.01.2009, såfremt den blir godkjent av berørte myndigheter, opplyser selskapene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.