INDUSTRI

Industrien sliter fremdeles

Norsk metallindustri sliter i motvind.
Norsk metallindustri sliter i motvind. Bilde: colourbox.com
7. juli 2009 - 12:06

Industriproduksjonen gikk ned med 2,8 prosent fra mars til utgangen av mai i år sammenlignet med forrige tremånedersperiode, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå.

Omsetningen falt med 3,5 prosent.

Mer eksport

Industriomsetningen falt med 7,8 prosent i hjemmemarkedet, mens den økte med 1,8 prosent i eksportmarkedet i mars-mai sammenlignet med forrige tremånedersperiode.

Produksjonen i metallindustrien gikk ned med 9,4 prosent, og omsetningen falt med 21,6 prosent i perioden.

Siden juli i fjor har metallindustrien tapt hele 34 prosent i produksjon. De dårlige tidene skyldes svikt i etterspørsel som følge av økonomikrisen.

Vekst

Papir- og papirvareindustrien og metallvareindustrien har også hatt stor nedgang.

Enkelte deler av norsk industri er i vekst. Trelast- og trevareindustri er i framgang etter en lengre utfordrende periode.

Bygging av skip og plattformer samt maskinindustrien er også næringer i vekst.

Til sammenligning har krisetidene fått langt større utslag i europeisk industri. Norsk industriproduksjon gikk ned med 10,6 prosent fra april i fjor til april i år.

For landene i EU var tilsvarende tall 21,6 prosent. Omsetningen i Norge gikk ned 16,9 prosent, mens i EU sank den med 27,2 prosent i samme tidsrom.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.