KRAFT

Windflip vant miljøpris

Jannicke Nilsen
8. juni 2010 - 10:42

Fem finalister knivet om miljøprisen, men Windflip, skipet som skal frakte store havvindturbiner til sjøs, gikk av med seieren i Norwegian Clean Tech Award.- Det er veldig gøy å få en slik pris, ikke minst med tanke på hvem som gir den. Vi betrakter dem som ganske høye herrer, sier NTNU-student og forretningsutvikler Ane Christophersen i Windflip.

Nye talenter

NTNU-studentene som står bak Windflip gikk av med seieren i Norwegian Clean Tech Award, som presenteres av Cleantech Scandinavia, Statkraft, Investinor og Innovasjon Norge.

Prisen skal få frem nye, lovende og talentfulle norske nyetablerere og nyskapende bedrifter innen ren teknologi.

Overbeviste

Deltagerne på Cleantech Capital Day i Oslo i forrige uke, stemte på den kandidaten som leverte den mest overbevisende presentasjonen av sitt prosjekt.

Eirik Hogner og Christophersen imponerte og overbeviste salen med en profesjonell og godt forberedt presentasjon av Windflip.

Windflip fikk utdelt pengepremie på 10.000 euro, og får dra nytte av gratis rådgivningstjenester fra Statkraft og Investinor.

Ut av studietilværelsen

Transportfartøyet har allerede fått en rekke priser i inn- og utland, inkludert USA.

Selv føler de at de er på vei ut av student-prosjektet, som Windflip startet som.

- Vi har fått en rekke priser den siste tiden, og ikke bare studentpriser. Vi ser at vi hevder oss ikke bare i Midt-Norge, men også i USA og Europa. Det er en indikasjon på at vi gjør noe rett.

Til Stavanger

Selskapet Windflip bryter nå ut av studenttilværelsen i Trondheim og flytter virksomheten med to og en halv ansatte til Stavanger. Her ligger mulighetene nå, mener Christophersen.

- Trondheim har vært en viktig arena for Windflip, men nå ser vi at vi ikke kommer videre her. Vi starter arbeidet med å bygge en organisasjon i Stavanger fra høsten av. Der skal vi finne industrielle aktører som kan levere i forhold til de ønskene vi har. Vi må dra dit pengene er, konkluderer Christophersen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.