NETTARKIV

Wallenberg til Kongsberg

NY TREND: Markedssjef Bernt Isachsen og leder av Kongsberg Handelskammer ønsker alle velkommen til Teknologidagene på Kongsber i Norvember. Et av hovedtemaene blir tekniske trender.
NY TREND: Markedssjef Bernt Isachsen og leder av Kongsberg Handelskammer ønsker alle velkommen til Teknologidagene på Kongsber i Norvember. Et av hovedtemaene blir tekniske trender. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
18. aug. 2008 - 10:56

Kongsberg: – Marcus Wallenberg kommer i egenskap av leder for den internasjonale handelskammerforeningen. Han skal snakke om internasjonalisering og eksport, forteller leder av Kongsberg Handelskammer, Karin Gauteplass. Hun kan fortelle at i tillegg til de to svenskene kommer Hans Wilhelm Steinfeld, som skal holde et foredrag om muligheter i Russland.

Teknologidagene på Kongsberg vil i år få et mer teknisk innhold enn tidligere.

– Vi har fått kritikk for at arrangementene har hatt for lite ingeniørmat. Så derfor bestemte vi oss for å spisse med en separat foredragsserie som skal se på det siste innen teknologi og teknologiske trender, sier Gauteplass. Devotek AS fikk oppdraget. Årsaken er at selskapet har som forretningsidé å være et teknologiutviklingsselskap for industribedrifter.

– Vi har valgt oss tema "embedded systems", hvor hovedvekten er lagt på sanntids IT–systemer innebygget i tekniske løsninger. Typisk er styringssystemer for motorer, drivlinjer og andre virksomhetskritiske tekniske apparater, forteller Bernt Isachsen i Devotek.

Utviklingen innen de forskjellige industrigrenene går svært fort.

– Det er høyt aktivitetsnivå for mange i industrien i dag. Det er vanskelig å følge med på alt som skjer. Vi tror at mange kan ha nytte av å se på teknologiutviklingen i andre bransjer for å få inspirere til nyvinninger innen sine egne områder, mener Einar Aadahl, som har fått ansvaret for å sy sammen foredragsserien.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.