INDUSTRI

Vurderer å øke norske klimakutt

21. sep. 2009 - 08:36

Dersom FNs klimatoppmøte i New York får til en ambisiøs klimaavtale, vurderer statsminister Jens Stoltenberg (Ap) å øke klimakuttene i Norge fra 30 til 40 prosent.

Mandag reiser statsministeren til New York for å delta i klimatoppmøtet som starter tirsdag. Møtet, hvor over hundre statsledere vil delta, er ment som en forberedelse før klimamøtet i København i desember. Stoltenberg er forberedt på å forplikte Norge til enda større klimakutt, dersom man får til en ambisiøs klimaavtale.

– Dersom det vil bidra til en bedre klimaavtale i desember, vil vi vurdere å øke våre klimakutt fra 30 til 40 prosent, sier Stoltenberg til Dagbladet.

Lars Haltbrekken, leder i Norges Naturvernforbund, er glad for Stoltenbergs initiativ og tror Norge nå kan presse rike land til tøffere klimamål.

– Forhandlingene om en ny internasjonal klimaavtale kan komme til å havarere. De rike landene må skjerpe sine utslippsforpliktelser og løfter om å finansiere klimatiltak i fattige land dersom vi skal få en ambisiøs klimaavtale. Hvis Norge nå legger fram et skjerpet klimamål og klare løfter om finansiering av klimatiltak i utviklingsland, vil det legge press på andre rike land og dermed hjelpe forhandlingene framover, sier Haltbrekken. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.