INDUSTRI

Vinner 75 prosent av kontraktene

Konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions har reorganisert selskapet det siste året. - Vi er nå bedre strukturert for å møte trender vi ser i våre markeder, sier han.
Konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions har reorganisert selskapet det siste året. - Vi er nå bedre strukturert for å møte trender vi ser i våre markeder, sier han. Bilde: Anders J. Steensen
Trond Gram
30. apr. 2009 - 08:52

Selskapet økte omsetningen i første kvartal i år med over 700 millioner kroner, til 14,9 milliarder. Resultat før skatt økte med knapppe 40 millioner, til 936 millioner kroner.

Ordreinngangen i kvartalet var på 10,7 milliarder kroner.

– Dette er et godt resultat. Ordreinngangen gjenspeiler markedsnedgangen, men vi er tilfreds med at vi vinner mer enn 75 prosent av de kontraktene vi konkurrerer om, sier Simen Lieungh, konsernsjef i Aker Solutions.

Opphetet strid

Forretningsområdet «Energy Development & Services» hadde noe lavere omsetning i første kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Ifølge en pressemelding økte både «Subsea» og «Products & Technologies» omsetningen med henholdsvis syv og 16 prosent.

Selskapet har vært senter for en opphetet strid mellom hovedeier Kjell Inge Røkke og regjeringen.

Oppkjøpet av de fire selskapene Aker Oilfield Services, Aker DOF Deepwater, ODIM og Midsund Bruk omtales i meldingen som et ledd i en langsiktig vekststrategi.

– Industriell utvikling

– Med oppkjøpene etablerer vi et utvidet fundament for videre industriell utvikling i grensesnittet mellom energi, miljø og maritim virksomhet - næringer med solid langsiktig vekstpotensiale, sier Lieungh.

«Oppkjøpene, til en verdi av om lag 2 milliarder kroner, gjenspeiler selskapets industrielle satsing og styrker Aker Solutions sin posisjon innen brønnintervensjon, utvider offshore marine operasjoner og videreutvikler selskapets teknologiportefølje,» heter det i meldingen.

– Vi har en solid balanse, og de transaksjonene vi har gjennomført er et resultat av langsiktig industriutvikling, basert på langsiktige trender i våre markeder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.