INDUSTRI

– Vi merker at det løsner

Kongsberg Automotive har fått kontrakter verdt godt over en milliard kroner de siste ukene. Her fra fabrikken på Hvittingfoss.
Kongsberg Automotive har fått kontrakter verdt godt over en milliard kroner de siste ukene. Her fra fabrikken på Hvittingfoss. Bilde: Trond Gram
Trond Gram
11. aug. 2009 - 09:15

– Vi har jobbet hardt for denne kontrakten i lang tid, og det er skikkelig morsomt å få bevis for at vi har oppfylt kundekravene for dette kompliserte produktet, sier Håkon Amundsen, markedsdirektør for nyttekjøretøy hos Kongsberg Automotive (KA).

Kontrakten KA nå har sikret seg er med en av verdens største produsenter av tunge lastebiler og verdien av kontrakten beløper seg til 550 millioner kroner over seks år, den nest største selskapet har vunnet noensinne.

Flere nye kontrakter

KA skal levere vitale chassis- og støtdemperprodukter, som takket være ny design vil gi forbedret kjørekomfort.

Kontrakten er den siste i en lang rekke av kontrakter som Kongsberg Automotive har fått de siste månedene.

Siden midten av mai har selskapet fått kontrakter til en verdi av 800 millioner kroner. Med den siste lastebilkontrakten er det tallet nå oppe i 1350 millioner.

– Vi merker at det løsner. For det første har vi et marked som har stabilisert seg på det lave nivået som det kom ned på. I tillegg ser vi en lysning utover høsten, sier Håkon Amundsen til Teknisk Ukeblad.

Aggressive KA

Totalt har selskapet kapret ni nye kontrakter siden midten av mai.

– Vi har vært veldig aggressive i den perioden vi har vært gjennom nå, med produktutvikling og markedsføring. Vi har prøvd å posisjonere oss hele tiden til markedet kommer tilbake. Det gjør det nå, men det kommer ikke veldig hurtig tilbake, sier Amundsen.

Langsiktig jobbing

Produksjonen vil i all hovedsak finne sted på selskapets fabrikker i Rollag og Hvittingfoss fra og med tredje kvartal 2011.

Det er med andre ord en stund til selskapet får full effekt av arbeidet.

– Ofte jobber du to til tre år for å få en kontrakt og det kan fort gå fem år fra du begynner å jobbe med et konsept til det materialiserer seg i produksjon så dette er absolutt langsiktig jobbing, legger han til.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.