INDUSTRI

– Verftsindustrien kan miste kompetanse

SKAL FÅ BESKJED: Statsministeren besøker Rosenberg Verft i dag. Der vil han få klar beskjed om at aktiviteten på sokkelen må økes for at de ansatte skal beholde jobbene sine.
SKAL FÅ BESKJED: Statsministeren besøker Rosenberg Verft i dag. Der vil han få klar beskjed om at aktiviteten på sokkelen må økes for at de ansatte skal beholde jobbene sine. Bilde: OLE KETIL HELGESEN
3. mars 2010 - 13:26

Rosenberg Verft

  • Rosenberg Mekaniske Verksted ble stiftet i 1896 og hadde 13 ansatte.
  • Skipsverftet ble solgt til Kværner (det senere Aker Kværner) i 1970.
  • Ble spesialverft for bygging av gassbåter, senere et rent offshorerettet verft.
  • I 2003 solgt til lokale investorer, som i 2007 solgte sin kontrollerende aksjepost (82 prosent) til Bergen Yards (det nåværende Bergen Group).
  • Bedriften er en ledende leverandør til norsk oljevirksomhet og har over 500 ansatte
  • Ligger på Buøy like ved Stavanger Sentrum.

(©NTB)

Norsk kompetanse kan forsvinne til utlandet om ikke aktiviteten økes på kontinentalsokkelen, er beskjeden statsminister Jens Stoltenberg (Ap) får når han besøker Rosenberg Verft i Stavanger i dag.

Store utfordringer

Stoltenberg skal blant annet møte de ansatte og få en orientering om verftet. Deretter vil han bli presentert for noen av de største utfordringene Rosenberg og norsk leverandørindustri til offshorevirksomheten står overfor de kommende årene.

Finanskrise og usikkerhet i markedet har ført til lavere aktivitet og avventende holdning fra olje- og gassnæringen i Norge.

Frykter oppsigelser

En kraftig nedgang i antall ordre til leverandørindustrien har forårsaket uro for skipsverftene og den maritime industrien på Vestlandet.

– Er det ikke nok å gjøre, blir det oppsigelser, i verste fall mange oppsigelser. Faller arbeidsplassene bort, forsvinner også kompetansen, er budskapet som skal formidles til statsministeren. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.