INDUSTRI

Vekstskaperpris til Bjørn Kjos

VINNER: Norwegian-sjef Bjørn Kjos vinner prisen som Østlandets beste vekstskaper.
VINNER: Norwegian-sjef Bjørn Kjos vinner prisen som Østlandets beste vekstskaper. Bilde: Tove K. Breistein

Norwegian-sjef Bjørn Kjos vinner prisen som Ernst & Young Entrepreneur of the year i region Øst.

Hovedpris

Han blir dermed 1 av 18 finalister som skal kåres på seks regionskåringer rundt om i landet, og kjempe for å få hovedprisen – Ernst & Young Entrepreneur of the year 2009. Vinneren der blir Norges representant på verdenskåringen i Monaco våren 2010.

Kjos blir tildelt prisen fordi han ”gjennom langsiktig og målrettet arbeid har klart å etablere seg som en vesentlig aktør i et sterkt konkurranseutsatt marked”.

– Dette har han oppnådd gjennom sterkt kostnadsfokus og bevisst satsning på etablering av teknologiske plattformer som muliggjør kobling av salg av ulike tjenester og konsepter, skriver juryen i begrunnelsen.

Trender

Kjos har med sin væremåte skapt en virksomhet hvor ansatte trives og hvor det å ha det gøy på jobben er satt i sentrum, ifølge juryen, som blant annet består av administrerende direktør Gunn Ovesen i Innovasjon Norge og StatoilHydros direktør for Ny energi, Alexandra Bech Gjørv.

– Kjos har også sett trender i markedet som konkurrentene ikke har sett, eller ikke har klart å utnytte, og på denne måten skapt en vekst i virksomheten få andre bedrifter har klart å oppnå.

Den nasjonale kåringen går av stabelen 18. november.

– Flytrafikken vil bli det mest miljøvennlige

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.