IT

Veier skip for US Navy

TUNGTVEIENDE: Beregning av vekt og tyngdepunkt er viktig for US Navy. Med det norske Ship Weight får  marinen kontroll fra planlegging til levering.
TUNGTVEIENDE: Beregning av vekt og tyngdepunkt er viktig for US Navy. Med det norske Ship Weight får marinen kontroll fra planlegging til levering. Bilde: JOHN WHALEN/Northrop Grumman
Tore Stensvold
16. nov. 2010 - 12:04

BAS Engineering i Ålesund står bak programvaren Ship Weight som holder styr på skipets vekt fra designfase til ferdig skip.

Selskapet har allerede de seks største amerikanske verftene på kundelisten. Disse, kalt the big six, har allerede US Navy som hovedkunde og svært komplekse fartøyer som atomdrevne hangarskip, ubåter og destroyere.

Standardverktøy

– Salget til US Navy er med å forsterke den posisjonen ShipWeight har som standarden for vektkontroll i USA, sier salgsansvarlig Rune Aasen i en pressemelding.

US Navy får nå rapporter fra verftenes Ship Weight-system om hvordan vekt og tyngdepunkt utvikler seg under bygging.

Med egen programvare i hus, vil de kunne motta komplette vektdatabaser slik at de kan lage sine egne rapporter.

Bedre styring

Ifølge BAS Engineering vil det være enda viktigere for den amerikanske marinen at de blir bedre skikket til å kunne gjøre egne estimat på nye fremtidige design.

ShipWeight selges ifølge selskapet til kunder over hele verden som ligger helt i front innenfor maritim design og bygging.

BAS Engineering har som overordnet mål at Ship Weight skal bli bransjestandard innenfor vektoppfølging.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.