INDUSTRI

Våpenlager brant ned

Et våpendeponi og to andre brakker brant ned til grunnen på Terningmoen leir på Elverum natt til tirsdag. Ifølge Forsvaret vare det aldri fare for noen eksplosjon som følge av brannen.
Et våpendeponi og to andre brakker brant ned til grunnen på Terningmoen leir på Elverum natt til tirsdag. Ifølge Forsvaret vare det aldri fare for noen eksplosjon som følge av brannen. Bilde: Jo Sletten Larsen / Østlendingen
9. feb. 2010 - 07:50

Et våpendeponi og to andre brakker ble rammet av brann på Terningmoen leir på Elverum natt til tirsdag.

Ikke eksplosjonsfare

En mannskapsbrakke der det oppholdt seg 72 personer ble evakuert, og beboere i fem hus i nærheten av leiren fikk beskjed om å holde seg våkne og følge med.

Presseoffiser Tor Anders Sognli sier til NRK at det aldri var fare for noen eksplosjon som følge av brannen.

Brannen startet i et redskapslager ved 1-tiden og spredte seg via et kleslager til våpendeponiet der det ifølge politiet blant annet oppbevares rifleammunisjon.

Begynte innvendig

– Det lå an til å evakuere beboere fra husene i nærheten av leiren, men det viste seg ikke å være nødvendig. Men folk ble vekket opp og rådet til å følge med, blant annet som følge av gnistregnet på stedet, sier operasjonsleder Geir Rygh i Hedmark politidistrikt til NTB.

Politiet opplyser at våpendeponiet består av mur og betong, men at det tok fyr i treverk innvendig i deponiet.

– De to trebrakkene ser ut til å forsvinne, og våpendeponiet blir vel også å regne som totalskadd. Det brenner fortsatt, men brannvesenet ser nå ut til å ha kontroll på situasjonen, sier Rygh ved 5.30-tiden tirsdag morgen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.