INDUSTRI

Ultimat får "reklamestøtte"

Camilla Aadland
17. feb. 2009 - 10:16

Gründer Fridtjov Johansen har mottatt 150.000 kroner fra Miljøverndepartementet for sitt arbeid med Ultimat, som står bak miljøvennlige isolasjonsmatter.

Fabrikken til Ultimat åpnet nylig opp igjen, etter at den gikk konkurs i mai i fjor.

Ikke til fabrikken

Fridtjov Johansen hadde ideen til isolasjonsmattene, som er laget av gamle tekstiler. Han var tidligere medeier i fabrikken, men er nå pensjonist og har ikke lenger noe med driften å gjøre.

– Jeg får mange telefoner og mange spørsmål om Ultimat, blant annet om etterbruk. Det er min jobb å informere om det, sier Johansen til TU.no på spørsmål om hva pengene fra Miljøverndepartementet skal gå til.

– Skal informere

Ifølge Miljøverndepartementet er pengestøtten gitt for at Fridtjof Johansen skal kunne drive informasjonsvirksomhet om sitt produkt Ultimat:

– Informasjonsarbeidet vil omfatte både hvordan man kan levere tøy til gjenvinning, hvordan isolasjonsmaterialet framstilles, miljøgevinster ved denne typen gjenvinning og veiledning om bruken av slik isolasjon, heter det i en pressemelding fra departementet.

Seks ansatte

Ny eier av fabrikken er Bjørn Struksnes.

– Vi driver og testkjører forskjellige produkter og produserer litt for salg, forteller Struksnes til TU.no.

Seks stykker jobber nå ved fabrikken, tre av dem er tidligere ansatte.

– Det har gått meget bra å starte opp igjen, bedre enn ventet. Vi har aldri laget så fine matter, sier Struksnes.

Konkurs i fjor

Ultimat gikk konkurs i fjor etter at en av eierne, Kistefos Træsliperi, ikke lenger ville være med og investere.

Les mer:

Håper på mer gjenvinning

Fra 1. juli i år blir det forbudt å deponere tekstiler. Håpet er at produksjonen av isolasjonsmateriale som mattene fra Ultimat kan bidra til økt alternativ bruk av tekstilavfall.

– Nå er det viktig at mange blir klar over dette materialet, slik at det kan feste seg i markedet. Jeg håper støtten fra Miljøverndepartementet kan bidra til dette, slik at vi kan gjenvinne mer, sier statssekretær Heidi Sørensen i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.