INDUSTRI

Tyskere kjøper Simrad

Jon Asbjørn Bø, konsernsjef i Simrad Optronics.
Jon Asbjørn Bø, konsernsjef i Simrad Optronics. Bilde: Falch, Knut
Trond Gram
6. mai 2010 - 09:04

Etter å ha sondert markedet på jakt etter mulige partnere, har styret i Simrad Optronics inngått en avtale om salg av selskapet til Rheinmetall AG.

Den tyske forsvarskjempen med over 10000 ansatte produserer blant annet artilleri, maskingeværer og pansrede kjøretøy. Nå er de villig til å bla opp 591 millioer kroner for å kjøpe det Nøtterøy-baserte selskapet Simrad Optronics.

- Styret har foretatt en gjennomgang av betingelsene for budet og er enstemmig i sin anbefaling, sier styreleder Terje Morten Eidsmo i en melding.

Konsernsjef Jon Asbjørn Bø forteller at Rheinmetall er ekstremt godt posisjonert i NATO og globalt som en systemleverandær med en bred teknoloisk base og god markedstilgang, som Simrad kan dra nytte av i fremtiden, blant annet i Tyskland, Storbritannia og de arabiske statene.

Simrad Optronics er leverandør av komponenter til fjernstyrte våpenstasjoner og elektrooptiske instrumenter. Simrad Optronics-eide Vinghøeg leverer blant annet til Kongsbergs fjernstyrte våpenstasjon.

Selskapet har rundt 200 ansatte.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.