INDUSTRI

Trolig forhandlinger i neste uke

16. sep. 2009 - 21:21

Sp-leder Liv Signe Navarsete regner med at forhandlingene om en ny regjeringsplattform starter i slutten av neste uke. Hun sier at Sp ennå ikke har utformet sine krav.

Senterpartiet holdt onsdag sentralstyremøte og i forlengelsen av det et gruppemøte på Stortinget med gamle og nye representanter.

– Vi har ikke begynt debatten om personer og departementer. Og vi har heller ikke konkludert når det gjelder hvor mange statsråder Sp bør ha i forhold til SV. Alt jeg vil si foreløpig, er at partistørrelse veide tungt i 2005, sier Navarsete til NTB.

Sp er fornøyd med valget som gir partiet 11 mandater, det samme som sist.

Partilederen har merket seg spekulasjonene om at Marit Arnstad ønsker seg tilbake til rikspolitikken og en plass i den nye Stoltenberg-regjeringen. Navarsete veier sine ord og sier at hun «setter pris på Marit».

Ikke kontakt

– Hun har i valgkampen sagt at hun kan tenke seg å gjenoppta sin politiske virksomhet. Men jeg har selv ikke vært i kontakt med henne om dette i den korte tiden etter valget, sier partilederen.

Det er ventet at forhandlingene begynner torsdag eller fredag til uken. Da er statsminister Jens Stoltenberg tilbake fra et stort FN-møte i New York om klima.

Det er liten stemning i stortingsgruppa til Sosialistisk Venstreparti for at partiet skal gi fra seg ledelsen i Finansdepartementet.

Representanter NTB har snakket med, legger vekt på at det som skjer i Finansdepartementet, er viktig for rettferdig fordeling og for miljøavgifter.

– Det er veldig nyttig å ha Kristin Halvorsen i Finansdepartementet. Det er en krevende jobb i gode tider, men jeg tror ikke folk skjønner hvor krevende det har vært under finanskrisen. SV har fått for lite kredit for arbeidet som er gjort. Nå skal kabalen legges på nytt og vi skal diskutere den i partiet, men Kristin har det siste ordet, sier Karin Andersen til NTB.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Forskning og kultur

Forskerforbundet advarer regjeringen mot å slå sammen de to statsrådspostene i Kunnskapsdepartementet. Aller helst vil de beholde Tora Aasland (SV) som statsråd for forskning og høyere utdanning.

– Om Tora Aasland har vært noe usynlig for folk flest, har hun hatt en desto mer sentral rolle overfor forskermiljøene, ifølge leder Bjarne Hodne. Han ønsker ikke noe bytte av statsråd, slik enkelte mediespekulasjoner antyder.

Trond Giske har vært god for kulturen, mener tidligere kulturminister og sjef for Riksteateret Ellen Horn. Nå frykter hun at han får nye oppgaver av statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

– Jeg har til gode å høre et kritisk ord om Trond Giske fra mine bekjente i kulturlivet. Jeg tror de aller fleste har stor respekt for ham, sier Ellen Horn til NTB.

Industri

Norsk Industri lanserer en av de tre partilederne som nærings- og handelsminister i Stoltenberg III-regjeringen.

Det sier seg selv at det ikke kan bli Jens Stoltenberg som utnevnes til nærings- og handelsminister etter valget. Dermed må det bli Kristin Halvorsen (SV) eller Liv Signe Navarsete (Sp), hvis administrerende direktør Stein Lier-Hansen skal få det som han aller helst ønsker seg.

– Norge må få en nærings- og handelsminister som har tyngde og evne til å ta Norge inn i tiden etter oljen. Det betyr å jobbe hardt for den eksportrettede næringen, sier Lier-Hansen til NTB.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.