INDUSTRI

Trenger 100 ingeniører

ØNSKER VELKOMMEN: Andreas Hatlo og Egil Fredriksen i Rambøll Olje og Gass ønsker seg nye medarbeidere og samarbeidspartnere.
ØNSKER VELKOMMEN: Andreas Hatlo og Egil Fredriksen i Rambøll Olje og Gass ønsker seg nye medarbeidere og samarbeidspartnere.Bilde: Anders J. Steensen

Sandefjord/Torp: Både Rambøll Olje og Gass og Kongsberg Maritime Engineering er strategiske satsinger fra morselskapene, Rambøll i Danmark og utstyrsprodusenten Kongsberg Maritime.

Begge har etablert seg i Sandefjord, med nær tilknytning til Torp flyplass. Kongsberg Maritime Engineering har sågar kontorer i Tollbygningen på flyplassen.

Begge selskapene er optimistiske. Begge har planer om å vokse med rundt 50 personer hver for seg i løpet av 2009. Kongsberg Maritime Engineering innen elektro, instrumentering og telekommunikasjon, mens Rambøll Olje og Gass er mer rettet mot det mekaniske som stål, struktur, rør og roterende maskineri.

Les også: Finanskrisen: – Ingeniørene er heldig stilt

Samler kunnskap

– Vi er etablert med bakgrunn i ønsker fra våre kunder. Flere FPSO-utbyggerne har begrenset med teknisk stab og ønsker å ha en å henvende seg til når det gjelder konstruksjon, innkjøp og levering av elektro, instrumentering og telekommunikasjon på sine fartøyer. Derfor har vi gått til det skritt å etablere Kongsberg Maritime Engineering, forteller Per Arne Haug, som er ansatt som daglig leder.

Han er i ferd med å bygge opp en organisasjon, først og fremst med egne ansatte, men som også vil dra nytte av de ressursene som finnes i morselskapet.

– Vår marked er FPSO-er og etter hvert også borefartøyer, hvor vi har store leveranser, forteller Haug.

Han forteller at selskapet trenger alle typer personell, fortrinnsvis med noe erfaring fra engineeringvirksomheter. Det gjelder både prosjektledere og avdelingsledere.

Les også:

Nye oppdrag

Rambøll Olje og Gass har vært i markedet i rundt fem år i Norge. Hovedkontoret ligger i Danmark, hvor de har betjent det danske markedet. Selskapet er i dag i endring, hvor det etableres nye strategiske alliansepartnere, som Bergen Group Rosenberg.

Sammen med disse fikk selskapet nylig et forstudie på den nye boligplattformen 2/4Q på Ekofisk. Dette oppdraget er en konkurranse mellom Aibel, Aker Solutions og nykommeren Rambøll/Bergen Group Rosenberg.

Les også:

Vil gjennomføre oppkjøp

– Vi er i ferd med å opprette kontorer flere steder i Norge. Hittil har vi konsentrert oss om nybygg på FPSO-markedet, men vrir oss nå over på drift og vedlikeholdsoppdrag, samt at vi tror på en betydelig vekst i Barentsregionen. Vår vekst vil være både organisk her i Sandefjord, samt av vi nok kommer til å kjøpe opp interessante selskaper langs kysten, forteller Andreas Hatlo.

Han er nylig gått over i en ny stilling hvor han som direktør skal drive primært med forretningsutvikling.

– Vi er derfor på jakt etter en ny daglig leder av Rambøll olje og gass. Hans hovedoppgave er å sørge for daglig drift, sier Egil Fredriksen, som er leid inn fra Rambøll Norge for å fylle denne posisjonen inn til ny daglig leder er ansatt.

Les også: - Gi elevene manualer, ikke Shakespeare

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.