INDUSTRI

Tjener mer penger i år

Kongsberg Gruppens toppsjef Walter Qvam vil akselerere satsing på skole, helse og forsvar i tillegg til bygg og anlegg.
Kongsberg Gruppens toppsjef Walter Qvam vil akselerere satsing på skole, helse og forsvar i tillegg til bygg og anlegg. Bilde: Trond Gram
Trond Gram
27. apr. 2009 - 09:19

– Kongsberg har gode markedsposisjoner, selv om deler av markedet er turbulent som en følge av den internasjonale finanskrisen, sier konsernsjef Walter Qvam i Kongsberg Gruppen i en pressemelding.

Marked preget av usikkerhet

Selskapet fortsatte veksten i første kvartal, og fikk et driftsresultat på 260 millioner kroner, en økning på 45 millioner fra samme kvartal året før. Driftsinntektene økte fra 2,3 til 3,3 milliarder kroner.

Både driftsinntekter og driftsresultat er forbedret i 1. kvartal, med henholdsvis 42 og 33 prosent, sammenliknet med samme kvartal i 2008.

Betydelig ordrereserve

Kongsberg Maritime, som leverer posisjonering, overvåking, navigasjon og automasjon til offshoreindustrien, har hatt god ordreinngang i et marked som er preget av usikkerhet og ordretørke hos verftene.

Også Kongsberg Defence Systems kapret makredsandeler i første kvartal. En 120-millioners kontrakt med produsenten av den europeiske bæreraketten Ariane 5, samt en kontrakt med på 150 millioner kroner med det italienske skipsverftet Fincantieri, sørge for det.

Totalt var ordreinngangen på nær 3,4 milliarder kroner, mens ordrereserven var på hele 16,5 milliarder kroner.

Usikkerhet i markedet

– Det er fortsatt usikkerhet knyttet til hvordan konsernets markeder vil utvikle seg i siste halvdel av 2009, så vi følger situasjonen nøye, sier Walter Qvam.

Selskapet har flere kostnadsreduserende tiltak i gang og «vurderer fortløpende behovet for tilpasninger av virksomheten».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.