OLJE OG GASS

Technip og Deepocean tildelt fem års rammeavtale med Statoil

Skal fortsatt ha ansvaret for 15.000 kilometer rørledninger.

Technip er sammen med DeepOcean tildelt en rammeavtale med Statoil, for videre ansvar for 15.000 kilometer med rørledninger.
Technip er sammen med DeepOcean tildelt en rammeavtale med Statoil, for videre ansvar for 15.000 kilometer med rørledninger. Bilde: Technip
Ina AndersenIna AndersenJournalist
27. juni 2014 - 09:12

Technip og DeepOcean PRS Joint Venture (JV) har blitt tildelt en ny rammeavtale med Statoil for Pipeline Repair System (PRS) Pool services, melder Technip i en pressemelding.

Opp til elleve år

Kontrakten har en varighet på fem år, med tre opsjoner på til sammen seks år.

Den ble lagt ut på anbudskonkurranse av Statoil i desember i fjor, og vil erstatte den eksisterende kontrakten som ble tildelt Technip i 2005. Kontrakten har oppstart 1. desember i år.

Den dekker tjenester innenfor beredskap, som vedlikehold og forberedelser av utstyr som benyttes under PRS' subsea-operasjoner.

Avtalen sikrer rørledningsberedskap for medlemmene i PRS Poolen, som i dag dekker opp mot 15.000 kilometer med rørledninger.

Les også: Kværner Verdal sikret seg Sverdrup-jacketer

Killingøy og Nordsjøen

Utførelse av arbeidet vil i hovedsak foregå på Statoils beredskapsbase på Killingøy i Haugesund, mens offshoreoperasjonene hovedsakelig vil være i Nordsjøen. Operasjonsområdet vil kunne bli utvidet etter Statoils framtidige behov.

Omfanget av kontrakten inkluderer ledelse, administrasjon, operasjon og vedlikehold av PRS Pool-utstyr. I tillegg kommer mobilisering og demobilisering, og offshoreoperasjoner der PRS-utstyr er involvert, samt studier, engineering, innkjøp og fabrikasjoner for PRS Pool.

Technip-sjef Odd Strømsnes uttaler i pressemeldingen at de ser fram til å styrke samarbeidet både med Statoil, og Joint Venture-partneren DeepOcean.

– Slik kan vi videreutvikle PRS-teknologi, samt støtte deres utvikling både i norske og utenlandske markeder, framhever han.

Les også: Har du en radikal oljeidé du ikke tør å si høyt? Det kan gi deg 10 millioner kroner

Startet i 1987

PRS-basen startet som en beredskapsbase i 1987 for å kunne reparere rør på havets bunn når det oppstår skader.

Den gang hadde organisasjonen beredskapsansvar for 1000 kilometer med gass- og oljerør. I dag er ansvarsområdet utvidet til 15.000 kilometer rør.

Les også:

Technip kjøper seg opp i Inocean

Stortap for Aker Solutions etter oppsigelse av kontrakt

Technip får subseakontrakter av Maersk  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.