INDUSTRI

Sweco fortsetter å kjøpe

UTEN GRENSER: Sweco Grøner har kjøpt seks selskaper siden januar 2006. ¿ Vi fortsetter å kjøpe så lenge det er interessante bedrifter der ute, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Grøner.
UTEN GRENSER: Sweco Grøner har kjøpt seks selskaper siden januar 2006. ¿ Vi fortsetter å kjøpe så lenge det er interessante bedrifter der ute, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Grøner. Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
17. sep. 2007 - 11:24

Sweco Grøner har nå kjøpt sitt sjette mindre selskap siden januar 2006.

I den siste shoppingrunden til Vibecke Hverven havnet Eurospatial AS på Lillehammer i handlekurven. Selskapet med fem ansatte er spesialisert innen geografisk IT-virksomhet og naturinformasjonssystemer.

Ut i skogen

Med dette ønsker Sweco Grøner å styrke sin satsing mot blant annet skogsnæringen i Norge, et område Sweco er sterke på i Sverige.

– Vi vil fortsette å kjøpe så lenge det er interessante selskaper. Vi har ikke noe uttalt mål om størrelse, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Grøner.

Hun forklarer kjøpet av Eurospatial med at selskapet har omfattende kompetanse og erfaring innen utvikling og implementering av geografiske informasjonssystemer for bedrifter og offentlig forvaltning. – Initiativet var vårt, vi har samarbeidet med Eurospatial gjennom vårt svenske morselskap og kjenner det godt, sier hun.

Femte største

Sweco Grøner har nå 575 ansatte og er landets femte største rådgivningsfirma innen ingeniørtjenester. Oppkjøpene til tross, det er nyansettelser som har stått for den største veksten i Sweco med 81 nyansatte siden januar 2006.

Hverven sier selskapet også skal fortsette sin organiske vekst, uavhengig av oppkjøp. Siden januar 2006 har Sweco Grøner kjøpt opp seks selskaper: RIBA, E-CO Tech, Rye Kittelsen, AT Consult, NNBK Finnmark, og nå sist Eurospatial.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.