INDUSTRI

Svensk storoppkjøp

OFFSHORE: En Aalborg-kjel løftes på plass i en FPSO ved et verft i Vietnam.
OFFSHORE: En Aalborg-kjel løftes på plass i en FPSO ved et verft i Vietnam.Bilde: Aalborg
Tore Stensvold
22. des. 2010 - 11:54

Det svenske industrikonsernet er store innen utstyr for varmetransport, sentrifugalseparasjon og væskebehandling, inkludert ballastvannrensing.

Aalborg Industries er ledende leverandør av kjeler til skip og også betydelig leverandør av annet skipsutstyr og dels offshore.

Kompletterer

Alfa Laval kjøper Aalborg for å utvide sitt produktspekter og bli en mer komplett tilbyder for den maritime industrien og olje- og gassindustrien.

– Aalborg Industries komplementerer vårt tilbud innen energieffektive og miljøvennlige produkter, sier konsernsjef Lars Renström i Alfa Laval i en pressemelding.

Tar med ut

– Dette representerer en signifikant forretningsmulighet som ikke bare støtter våre segmenter maritimt og offshore, men også lar oss introdusere deres produkter til nye industrielle sluttbrukere, sier han.

Aalborg industries har 2600 ansatte og vil i år omsette for ca. 3,3 milliarder svenske kroner. Alfa Laval er vesentlig større med rundt 12.000 ansatte og 26 milliarder svenske kroner i omsetning.

Aggressiv

Ifølge svenske medier har Alfa Laval gjennomført fem store oppkjøp i år.

Under selskapets kapitalmarkedsdager i november, ble det også poengtert at selskapet har en vekststrategi som også innebærer oppkjøp for å bli enda større på de utvalgte kjerneteknologiene varmetransport, sentrifugalseparasjon og væskebehandling.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.