INDUSTRI

Suksess for nytt Brasil-verft

Det nye skipsverftet i Brasil skal bygge åtte nye LNG-tankere for Transpetro.
Det nye skipsverftet i Brasil skal bygge åtte nye LNG-tankere for Transpetro. Bilde: STX
Stein Jarle Olsen
12. juli 2010 - 14:31

STX Norways deleide datterselskap Estaleiro Promar har inngått kontrakter om å bygge åtte nye våtgasstankere ved det nye verftet i Brasil.

Milliarder

Tankerne skal bygges for Transpetro, shippingdelen av den brasilianske oljegiganten Petrobras. Totalt har kontrakten en verdi på 536 millioner dollar, altså drøyt 3 milliarder kroner.

Estaleiro Promar skal bygge to typer våtgasstankere: en fulltrykksvariant med kapasitet på 7000 (fire enheter) og 4000 kubikkmeter (to enheter), og en semikjølt utgave med kapasitet på 12000 kubikkmeter.

Modernisering

Fartøyene er en del av Transpetros såkalte PROMEF 2 - den andre delen av selskapets program for modernisering og utvidelse av flåten. Skipene skal leveres innen tredje kvartal 2013 til fjerde kvartal 2015.

– Denne endren bekrefter vår sterke posisjon i det brasilianske skipsbyggingsmarkedet. I løpet av de siste 10 årene har vi utviklet et sterkt navn sammen med våre partnere i PJMR, og dette er et viktig steg i vår videre utvikling og vekst i Brasil, sier Roy Reite, president for forretningsområdet Offshore & Specialized Vessels i STX Europe.

STX Norway Offshore eier 50,5 prosent av Estaleiro Promar S.A. Resten eies av PJMR Empreendimentos Ltda.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.