Styringspakker fra Ulstein

UTSTYRES: Ulstein Power & Control AS leverer totalløsninger på power og kontroll for fire plattform forsyningsskip, blant annet til de to X-BOW -skipene PX121 som skal bygges ved Ulstein Verft. (Bilde: Ulstein Group)
FORNØYDE: Produktsjef Egil Rødskar (t.v) og adm. dir. Gunnar H. Hide i Ulstein Power & Control er glade for de fire nye leveransene. (Bilde: Ulstein group)
  • Industri

To av skipene bygges nå i Brasil ved ETP-verftet, mens to av skipene bygges ved Ulstein verft.

Ulstein Power & Control (UPC) har totalansvaret for systemintegrasjonen i de fire PSV-skipene. To av dem er av Ulsteins egen PX121 design med X-bow og to er med P801 design.

Samspill

– Vi planlegger hva slags utstyr som passer i skipene ut fra kravene til fart, økonomi og driftsprofil. Ut fra dette skal vi levere en komplett power- og styringspakke, som også inkluderer en powerløsning for elektrisk propulsjon som vi har arbeidet med over tid, forteller Egil Rødskar, produktsjef i UPC.

Det er kraftsystemet som produserer og distribuerer energi og drivløsninger til propellene.

– Dette må settes sammen på en god måte slik at det kommuniserer godt, forklarer Rødskar.

Følger skipene

Administrerende direktør Gunnar H. Hide i UPC opplyser at Ulstein Group har et salgs- og servicemiljø i Brasil som følger opp byggeprosjektene både på design- og systemløsninger.

– Etter at skipene er levert, har UPC også et serviceapparat som følger opp. Ulstein Group satser stort på komplette, integrerte kontroll- og powersystem, inkludert elektrisk propulsjon, og fokuserer på å bygge opp kompetansen i Ulsteinvik for å møte etterspørselen etter slike systemer, sier Hide.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå