IKT

Styrer containerne med RFID

TRENGER ORDEN:200 millioner slike trenger bedre oppfølging.
TRENGER ORDEN:200 millioner slike trenger bedre oppfølging. Bilde: ACCENTURE
30. juni 2006 - 07:52
Vis mer

Sikkerhet og bedre logistikk er sterkt ettersøkte egenskaper i containerverdenen.

Det har forskerne ved Accentures Technology Labs sett nærmere på.

De har de bygget et system som kan gjøre underverker for transportørene. Hvert år transporteres rundt 200 millioner containere mellen verdens havner, og bare et fåtall av disse blir undersøkt.

Usikkert

Fra et sikkerhetssynspunkt er ikke det tilfredsstillende. Den dårlige oversikten over hvor containere til enhver tid befinner seg gjør det også vanskelig å optimalisere logistikken.

Dette er utfordringer Accenture mener de har funnet løsningen på. Ved å utstyre containere med RFID-brikker, GPS-mottakere og sensorer tilpasset formålet, er det mulig å øke sikkerheten og forbedre logistikken kraftig.

Oversikt

RFID-systemet vil gi en mye bedre oversikt over hvor alle containerne til enhver tid befinner seg. Et slikt system kan også utstyres med GSM-basert dataoverføring som kan gi informasjon når det ikke er RFID-lesere tilgjengelig eller som kan overføre alarmer.

Containerne kan utstyres med en rekke ulike sensorer som kan varsle om uautorisert åpning, overoppheting, trykk, rystelser eller alt som er av betydning for sikkerhet og behandling av innholdet.

– Et slikt system vil forbedre sporbarheten av containere i forhold til dagens manuelle systemer. Det vil ikke bare øke kvaliteten på en rekke områder, men vil også øke effektiviteten betydelig. Bedre kunnskap om forsinkelser vil gjøre det mye enklere å planlegge med tanke på returgods. Systemet er basert på standardkomponenter som gjør det rimelig å sette i drift, sier ansvarlig for RFID-teknologi i Accenture i Norge, Rune Indrevoll.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.