INDUSTRI

– Styrene hindrer rødgrønn eierskapspolitikk

13. juni 2007 - 15:16

Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap) presenterte statens eierberetning og regjeringens eierpolitikk på en pressekonferanse på Oslo Børs i dag.

– Staten skal være en aktiv, langsiktig og forutsigbar eier i viktige norske selskap. Gjennom eierskapet vil regjeringen sikre at staten bidrar til god og stabil utvikling av næringslivet i Norge, sa Andersen i forbindelse med framleggelsen.

Kritikk

Han får imidlertid ikke gode skussmål for arbeidet fra LO-forbundet Industri Energi.

– Regjeringen har kun ett synlig resultat å vise til i eierskapspolitikken, nemlig at de statlige bedriftene skal ha en annen lederlønnspolitikk. Utover det ser vi ingen praktisk forskjell fra tidligere. Regjeringen sliter med styrer som ikke tar signalene de får fra eierne på alvor, sier Sande til NTB.

- Bytt ut!

Han mener staten må bruke sin makt på generalforsamlingene til en storstilt utskifting av styrerepresentanter.

– Styrene hører ikke på regjeringen, derfor må det sterkere lut til. Det hjelper ikke med statlige eierskap når det sitter liberalister og høyrefolk i styrene. De må skiftes ut med folk som har hjertet på rett plass.

– Enhver stor eier i et selskap ville ha sørget for å få inn representanter som hører på det som blir sagt, sier Sande.

Trøblete salg

Forbundslederen er særlig opprørt over salget av Grenland-bedriftene Hydro Polymers og Borealis.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Vi kunne laget en fantastisk norsk løsning med børsnotering av Polymers. I stedet ble selskapet solgt, stikk i strid med signalene fra regjeringen. Når styrerepresentantene ikke hører, er det ikke noe annet valg enn å gjøre noe med sammensetningen, sier Sande.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.