KRAFT

Stubholt sjef i Aker Clean Carbon

Liv Monica Bargem Stubholt er ny administrerende direktør for Aker Clean Carbon
Liv Monica Bargem Stubholt er ny administrerende direktør for Aker Clean Carbon Bilde: Aas, Erlend
Jannicke Nilsen
14. juni 2010 - 10:31

Liv Monica Bargem Stubholt er ansatt som administrerende direktør i Aker Clean Carbon, etter at Jan Roger Bjerkestrand har valgt å tiltre stillingen som administrerende direktør i CG Rieber Oils AS.

Stubhold er tidligere statssekretær i Olje- og energidepartementet, fungerer nå som konstituert konsernsjef i Aker Seafoods, samtidig som hun har vært styreleder i Aker Clean Carbon siden februar i år.

Familiære hensyn

- Styret i Aker Clean Carbon ønsker å takke Jan Roger Bjerkestrand for hans innsats og engasjement i selskapet. Vi beklager avgjørelsen, men respekterer hans ønsker for fremtiden, sier Stubholt i en pressemelding.

Bjerkestrand tiltrer stillingen i andre halvår 2010.

- Det har vært en vanskelig avgjørelse å ta, men hensynet til familien, ønsket om å flytte hjem til Kristiansund og denne spennende muligheten i GC Rieber Oils, har ledet meg til konklusjonen, sier Bjerkestrand.

Prosjektleder for etableringen av Aker Clean Carbon, Jan Roger Bjerkestrand.
Jan Roger Bjerkestrand var med å etablere Aker Clean Carbon Mona Strande

Har vokst

Han er stolt av utviklingen Aker Clean Carbon har vært igjennom i løpet av de siste årene.- Troen på Aker Clean Carbon og karbonfangstindustrien er stor. Jeg er stolt av det vi har fått til. På tre år har selskapet vokst fra å være en håndfull erfarne ingeniører til et selskap på 30 personer med spisset teknologierfaring som er klart til å vokse i et internasjonalt marked, sier Bjerkestrand.Konkurrerer

Stubholt tiltrer som leder av Aker Clean Carbon så snart lederkabalen er lagt i sjømatkonsernet.- Aker Clean Carbon er inne i en spennende fase. Jeg vil særlig konsentrere meg om å utvikle selskapets internasjonale virksomhet, sier hun.Aker Clean Carbon bygger for tiden Teknologisenteret på Mongstad (TCM), og er i tillegg med i ett av to konsortier som konkurrerer om å bygge det første fullskala karbonfangstanlegget i Storbritannia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.