INDUSTRI

Strømlinjeformer prosessen

PAKKELØSNING: Hans Christian Fossum fra Autodesk-forhandler NTI Nestor har overbevist Edvin Gunnerud (plant designer) og Atle Matheussen (konsulent) om at de får sine behov dekket av Autodesk-familien .
PAKKELØSNING: Hans Christian Fossum fra Autodesk-forhandler NTI Nestor har overbevist Edvin Gunnerud (plant designer) og Atle Matheussen (konsulent) om at de får sine behov dekket av Autodesk-familien .Bilde: Tore Stensvold
Tore Stensvold
27. jan. 2011 - 10:35

Cambis handleliste:

 • 7 stk. Autodesk Plant Design Suite Premium 2011 nettverkslisens med Subscription
 • 5 stk. AutoCAD Inventor Professional Suite 2011 nettverkslisens med Subscription
 • 5 stk. ITools for Inventor 2011 med Subscription
 • 3 stk. AutoCAD Revit Structure Suite 2011 singel lisens med Subscription
 • 1 stk. Inventor Publisher 2011 singel lisens med Subscription
 • 4 stk. AutoCAD P&ID Subscription fornyelse

Autodesk programpakker dekker:

 • Arkitekt
 • Byggeteknikk
 • VVS og elektroinstallasjn
 • Bærekraft og miljø
 • Infrastuktur
 • Visualisering og animasjon
 • Prosess/Plant
 • Elektro og automasjon
 • Mekanisk design ogo produktutvikling


Cambi AS:

Grunnlagt 1989

Omsetning: Ca. 220 millioner kroner

Resultat: ca. 18 millioner kroner

Ansatte: 52 + ca. 20 innleide konsulenter

Patentert teknologi for å omdanne bioavfall til bioenergi

Levert 22 anlegg rundt om i verden som leverer 1200 GWh biogass pr. år

ASKER: Cambi leverer prosessanlegg som behandler biologisk avfall og omdanner det til energi i form av biogass og jordforbedringsmiddel. Kontraktene blir flere og anleggene større.

Selskapets ingeniører trengte bedre verktøy. Det siste halvåret av 2010 ble en gruppe satt til å skanne markedet for programvare og vurdere dem.

– Vi er i prosessindustrien, og da må vi ha verktøy som er best egnet for store og kompliserte prosessanlegg, sier Atle Matheussen, som er innleid konsulent med 15 års erfaring fra plant design – det vil si design av prosessanlegg.

Hovedverktøyet Cambi benyttet var ikke spesielt egnet for prosessanlegg.Dessuten snakket hovedverktøy og andre mindre programmer dårlig sammen og hadde en del nedetid– Detaljengineering av prosessanlegg (plant design) og mekanisk design, er to svært forskjellige verdener. Men det ble etter hvert synlig for oss at Autodesk-familien dekket vårt behov, sier Edvin Gunnerud, plant designer.

Støtte hele veien

Teknisk sjef Odd Egil Solheim er svært fornøyd med at selskapet nå får et verktøy som kan brukes allerede fra salgsprosessen starter til anlegget settes i drift.

– Programfamilien inneholder spesialverktøy som kan brukes til alt fra presentasjoner til forprosjektering, mekaniske beregninger, prosessdesign og automasjon, bare for å nevne noe, sier han.

Ikke minst er kravene til dokumemtasjon større. Også det skal bli enklere.

Den norske leverandøren av Autodesk, NTI Nestor, som er en del av NTI CADcenter Gruppen med 150 ansatte i Norden, er glad for å ha fått Cambi på referanselista. Autodesk sentralt strakte seg langt for å få dem som kunder.

For store

Autodesk har lansert det de kaller Clean Tech Partner Program. Det er beregnet på nystartete bedrifter med mindre enn 3 millioner euro i omsetning og færre enn 12 ansatte som jobber med miljøvennlig og bærekraftig teknologi.

Cambi er i utgangspunktet for stor og for veletablert til å bli med på prosjektet med sine 52 ansatte og 220 milioner kroner i omsetning.

– Cambi er med i et prøveprosjekt der Autodesk sponser bedriften med programvare verdt 120.000 Euro mot at de handler via en Autodesk-partner og kjøper opplæring og kurs via oss, sier Hans Christian Fossum, senior salgskonsulent hos NTI Nestor.

Programpakkene Cambi kjøper er verdt rundt 1,6 millioner kroner. Ved å bli med i Clean Tech-programmet, slipper Cambi unna med 450.000 kroner. I tillegg kommer årlige lisenskostnader.

Oppkjøp og vekst

Svært mange kjenner AutoCAD som stor på 2D-tegninger for mekanisk industri. Det programmet er nå fundamentet i en voksende 2D- og 3D-løsning innenfor de fleste fagdisipliner for design og konstruksjon.

– Autodesk har en bevisst strategi å bli god på og dekke de fleste tekniske fagområder. Prosessindustrien har vi satset bevisst på, både ved oppkjøp og ved av ny programvare. Vår styrke er at vi kan sy sammen flere fagområder i et system, sier Fossum.

NTI Nestor har som mål å tilby de beste programvareløsningene innenfor design og konstruksjon slik at kunden skal oppnå høyere produktivitet, mindre feil og dermed oppnå økt lønnsomhet. Det er ingen fra ledelsen i Cambi som trekker det målet i tvil for Cambis del.

For Cambi er det også et poeng at de nå kan forholde seg til en leverandør. Et annet viktig moment er at ulike filer og dokumenter enklere kan sys sammen og presenteres.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.