ARKIVNYHETER

Storselskaper i fare

KONKURSER: Norsk Industri-direktør Knut E. Sunde frykter at flere store norske bedrifter skal gå konkurs. Nå krever han nye tiltak fra regjeringen for å støtte industrien.
KONKURSER: Norsk Industri-direktør Knut E. Sunde frykter at flere store norske bedrifter skal gå konkurs. Nå krever han nye tiltak fra regjeringen for å støtte industrien. Bilde: Scanpix
26. mai 2009 - 07:15

Bransjeforeningen Norsk Industri varsler konkurser i store bedrifter i tiden framover.

– Det er fare for at vi nå går inn i en periode hvor flere store bedrifter går over ende, sier direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Krisen avtar ikke

I første rekke er det bilindustrien og relativt små bedrifter som hittil har bukket under på grunn av finanskrisen og internasjonal lavkonjunktur. Men nå kan også større bedrifter ligge tynt an.

– Norske industribedrifter er inne i en svært krevende periode. Industrisysselsettingen falt med 10.000 personer i årets første kvartal, og lite tyder på at takten avtar, sier Sunde.

Krever tiltak

Foreningen regner med at selv om verdensøkonomien i løpet av året gradvis forbedrer seg, vil situasjonen for norske industribedrifter være vanskelig langt ut i neste år. Dersom omslaget i verdensøkonomien lar vente på seg, vil det også her hjemme bli vanskeligere.

Norsk Industri krever derfor nye tiltak fra politikerne i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

– Vi har lagt oss på en nøktern linje og ber om målrettede tiltak som bygger opp under omstillingen som allerede er i gang. Vi har derfor et godt håp om at finanskomiteen skal komme oss i møte også denne gangen. Selv en flertallsregjering i er i stand til å justere seg, sier Sunde.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.